Blågul triumf på hemmaplan

Tre Kronor besegrade Schweiz grundligt i ishockey på hemmaplan. Det var andra gången på två dagar som svenskarna besegrar alpnationen i hockey. Under gårdagen gjorde även de blågula damerna likadant.

Inför 5477 åskådare, på hemmaplan i skånska Malmö, besegrade det svenska hockeylandslaget Tre Kronor Schweiz med 2-0 under lördagen. Sju år har gått sedan Schweiz 2016 lyckades besegra det blågula laget och det verkar som att det kommer dröja ytterligare ett tag innan chansen kommer på nytt.

De herrar som säkrade segern var Lucas Wallmark, som gjorde det första målet, samt Marcus Sörensen som, genom ett skickligt passningsspel, gjorde det möjligt för Oscar Lindberg att göra det andra målet. Målvakten Jhonas Enroth höll ställning och räddade samtliga 13 skott, rapporterar SVT.

Det har inte varit en bra helg för schweizisk hockey. Under gårdagen var det nämligen de svenska damerna som besegrade alplandet, med 1-0.

Under söndagen står Tre Kronor mot Finland

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter