Blågula Korset belönar de som hjälper utsatta svenskar

Blågula Korset uppmärksammar de som hjälper svenskar utsatta för rasism och diskriminering

Blågula Korset är en relativt ny hjälporganisation, grundad 2020, som har nischat sig genom att hjälpa utsatta svenskar som diskriminerats på grund av nationalitet, etnicitet, religion, samhällsställning eller politiska åsikter.

I Sverige fanns det enligt socialstyrelsen 33 000 hemlösa 2017, sedan dess har utvecklingen gått snett enligt landets många stadsmissioner och mörkertalet kan vara enormt. Det finns även 300 000 fattigpensionärer enligt en undersökning från 2021 och 1 av 5 barn växer upp i barnfattigdom enligt FN. Det relativt nya fenomenet med förnedringsrån som riktas mot vita svenska ungdomar från invandrarungdomar är något som allt oftare rapporteras om.

Fokus ligger på 4 olika grupper

Problemen med hemlöshet, fattigdom och våld i Sverige är något som Blågula Korset har uppmärksammat och valt att fokusera på. Enligt deras hemsida fokuserar de på utsatta svenskar i 4 olika grupper, hemlösa, utsatta äldre, fattiga barnfamiljer och brottsoffer.

Ett av de kändare och brutalaste fallen av förnedringsrån var det som Kenny Friberg utsattes för vilket också var något som Blågula Korset uppmärksammade och startade en insamling för.

Välgörenhetsorganisationen har bland annat gett brottsoffret Rasmus Paludan en gåva och betalat för att laga fattigpensionären Anna Ramstedts tänder som under många år varit i dåligt skick men på grund av dålig ekonomi inte haft råd att betala ingreppet själv.

Anna Ramstedt 91 år
Anna Ramstedt, 91 år och fattigpensionär

Ger medalj till de som hjälper utsatta svenskar

Välgörenhetsorganisationen väljer nu att ge en utmärkelse i form av en medalj till de personer som gör en anmärkningsvärd insats för att hjälpa utsatta svenskar eller de som ger gåvor till deras arbete.

Följande skriver Blågula Korset på sin hemsida:

”De som hjälper svenskar utsatta för rasism och diskriminering ska belönas!

Nu ger vi en gåva tillbaka till alla Blågula Korsets generösa bidragsgivare och de som har gjort något extra för att hjälpa svenskar som utsätts för rasism och diskriminering.

Vi delar ut en fin medalj till alla som har bidragit med mer än 5 000 kronor eller som verkligen har gjort en insats för de utsatta svenskar vi har valt att hjälpa. Med denna fina lilla medalj vill vi på Blågula Korset visa att ni är speciella och ni kan verkligen bära den med stolthet.

Ingen annan hjälporganisation bryr sig om de svenskar som varje dag utsätts för diskriminering och rasism just på grund av att det är svenskar – så därför gör vi det!
Vill du också visa att du ställer upp för utsatta landsmän sätt in en gåva på
Swish: 123 118 54 95. För fler betalningsmöjligheter se hemsidan.

Tusen tack för ert generösa stöd och hjälpinsatser!”

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter