Blågula Korsets välgörenhetsgala

De framförda åsikterna är personliga och representerar personen, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

Blågula Korset – Välgörenhetsgalan som samlar in medel till Sveriges utsatta

Den ideella välgörenhetsorganisationen Blågula Korset arrangerade lördagen den 7 maj en insamlingsgala till förmån för utsatta svenskar. Galan bjöd på tal, intervjuer, panelsamtal och underhållning. Som vanligt går alla inkomna bidrag till de behövande grupper som vanligtvis inte får hjälp från samhället eller andra hjälporganisationer.

Blågula Korsets nisch är att hjälpa svenskar som har blivit utsatta för diskriminering just på grund av att de är svenskar och därför inte får den hjälp som icke-svenskar ofta får. Det kan handla om hemlösas hjälp till en bostad, medellösas tillgång till tandläkarvård. Men även om politiskt förföljda personer som tagit sin yttrandefrihet på allvar och därför blivit av med sitt arbete. Det är dessa grupper som Blågula Korset vill hjälpa och på så sätt komplettera de övriga hjälporganisationer som finns.

Panel nummer 1 handlade om de äldres situation i samhället. Medverkande: Marianne, Annelie, Kit och Filippa

Nu hölls alltså en insamlingsgala i miniatyrformat med en del välkända profiler från den fria mediasfären. Bland andra författaren Lennart Matikainen, SwebbTV-profilen Magnus Stenlund och frihetsaktivisten Filip Sjöström. Programledare för galan var Blågula Korsets egen ordförande Eva Donell.

Publiken var entusiastisk över de många intressanta gästerna på scenen

Vittnesmål från utsatta

Galan innehöll två panelsamtal varav det ena handlade om utsatta äldre. Där kunde vi höra många vittnesmål om missförhållanden inom äldrevården från deltagare som själva har varit anställda där. Panel nummer två handlade om politiskt utsatta och hur vissa arbetsgivare och media gör allt de kan för att tysta och straffa människor som har, av etablissemanget, icke-godkända åsikter. Magnus Stenlund berättade om makthavarnas många försök att tysta SwebbTV.

Panel nummer två vid Blågula stiftelsens insamlingsgala. Medverkande: Christian, Magnus, Christina, Marie

Blågula Korsets välgörenhetsgala bjöd också på intressanta intervjuer. En med volontären och styrelseledamoten Catja Everhall Blom, som berättade om samarbetet med den ideella föreningen Odla & Vårda. Dessutom intervjuades två kvinnor, Christina och Margit, som själva råkat ut för händelser som inte hör hemma i ett samhälle med riktig demokrati och yttrandefrihet.

På det lättare temat kunde man avnjuta sångunderhållning av Filip Sjöström och David Bergqvist samt diktläsning av Magnus Stenlund.

Frihetspionjären Filip Sjöstedt sjöng

Författaren Lennart Matikainen höll ett känslosamt tal mot dagens slut. Lennart och hans skrivarkollega Rickard Carlsson skänkte för övrigt hela 50 % av sina bokintäkter under 2021 till Blågula Korset. Juristen Andreas Jansson höll ett inspirerande tal om möjligheterna att anmäla oegentligheter som sker i Sverige till institutioner utomlands såsom Europadomstolen.

Margit, en av Blågula Korsets mesta volontärer, spred glädje med sin berättelse

Sist men inte minst gjorde alla hårt arbetande volontärer en fantastisk insats för genomförandet av denna insamlingsgala.

Om du vill stötta Blågula Korset, swisha till: 123-118 54 95

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter