Blev hemlös efter arvstvist – Blågula Korset räddade honom

Välgörenhetsorganisationen Blågula Korset hjälper utsatta svenskar som samhället vänder ryggen. Här får du läsa om en hemlös som hamnade på gatan på grund av en arvstvist, men som fick hjälp av en av Blågula korsets volontärer.

Det svenska samhället vänder alltfler utsatta svenskar ryggen och prioriterar invandrargrupper framför de som byggt upp Sverige. Pensionärer, barnfamiljer och sjuka lämnas åt sitt öde. Med en kraftigt försämrad samhällsekonomi ökar antalet utsatta svenskar, som blir beroende av hjälp från sina medmänniskor.

Blågula Korset är en välgörenhetsorganisation som specifikt riktar in sig på att hjälpa utsatta svenskar. 

Kan du hjälpa till?

Det finns många fler utsatta svenskar som behöver hjälp. Känner du till någon så hör av dig till kontakt@blagulakorset.se. Vill du hellre bidra med en gåva till hjälparbetet? Swisha då en gåva direkt till 123-118 54 95, eller om du föredrar kortbetalning kan du göra det HÄR. Ditt bidrag gör skillnad!

De grupper av utsatta svenskar som Blågula Korset hjälper.
De grupper av utsatta svenskar som Blågula Korset hjälper.

Förlorade hem på grund av arvstvist

En av alla dessa hemlösa, Anders (han heter egentligen något annat), har fått hjälp med tak över huvudet av en av Blågula Korsets volontärer. Det är ett exempel på någon som faller mellan stolarna, eftersom han råkade ut för en arvstvist med sin familj som dragit ut på tiden. Detta ledde till att han blev hemlös, just eftersom den viktigaste tillgången i arvet var föräldrarnas hus där Anders bodde, men som behövde säljas av dödsboet.

En arvstvist kan tyvärr dra ut på tiden och i sin tur leda till att arvet minskar i värde, och det är fortfarande oklart hur det går för Anders. Än så länge har han dock kunnat bo helt kostnadsfritt hos en generös volontär, trots att han i sin tur har det mycket knapert.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

 1. Jättefint att en volontär hjälpt till.
  Arvstvister är uppslitande.
  Ofta kan advokatkostnader äta upp hela arvet och endast lämna skulder till advokatfirman !!!

  Det bästa är att reda ut tvister inom familjen , eller kanske ta råd av någon god vän som får medla. Advokater är svindyra och bör undvikas.

  Som kuriosa kan jag berätta att min far ansåg att hans bror fått mer i arv än han själv…..inga advokater inblandade men dom var ovänner i 90 år.
  Vid alla familjesammankomster gav dom varandra små verbala tjuvnyp
  Typ:” Roligt att träffas..det är ju ett år sedan nu..men du ser väldigt sliten ut ” Säg bara till om du behöver låna en slant ” ( det skilde bara ett år på bröderna ,men dom kom inte överens ens som småbarn )

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter