Blir det förbjudet att vira in koranen i en regnbågsflagga i Danmark?

Politikerna i Danmark fortsätter med sina planer på att inskränka yttrandefriheten, genom att förbjuda koranbränningar. Men om det kommer att finnas andra hanteringar av koranen som förbjuds, vill inte politikerna uttala sig om.

Under fredag höll representanter för den danska regeringen, justitieminister Peter Hummelgaard, utrikesminister Lars Løkke Rasmussen, samt Jakob Ellemann-Jensen, en pressträff om ett nytt lagförslag, som ska göra det olagligt att bränna religiösa skrifter. Danmarks Radio (DR) sände från pressträffen.

– Lagförslaget ska göra det straffbart att offentligt bränna koranen, bibeln eller toran. Den kommer endast att syfta till handlingar på offentlig plats eller med avsikt att spridas i en vidare krets, säger Hummelgaard.

Att bryta mot detta ska kunna ge böter eller fängelse i upp till två år.

Förbud mot annan hantering

Men det handlar inte bara om att bränna skrifterna, åtminstone vad gäller koranen. Det ska finnas andra exempel, som kan kränka muslimer, som ska förbjudas. Det kan handla om att trampa på koranen eller smutsa ned den. Men det finns flera andra sätt att hantera en koran, som kan leda till muslimsk vrede.

Skulle det vara en olämplig behandling av koranen att linda in den i en regnbågsflagga som en protest mot muslimska regimers behandling av homosexuella? frågar en journalist på plats.

På detta vill inte Hummelgaard ge ett svar, utan säger bara att han inte kommer att läsa upp en lång lista över hur man inte får hantera koranen.

I Storbritannien kan man bli registrerad för en ”icke-brottslig hatincident”, som man inte blir dömd för men som finns med i belastningsregistret, om man tappar en koran. Detta berättade Toby Young från The Free Speech Union i en intervju med Frihetsnytt.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. Om en våldsam grupp inspirerad av MMA kämpen Simon Sköld får för sig att Simons fru Camilla Läckbergs böcker är ”heliga” ??

    Nä , man ger efter enbart för att vidskepliga obildade personer är våldsamma.

    Varför bemöttes skinheads inte med samma respekt ??

    Jag är så innerligt trött på denna enorma invandring av muhammedaner att jag blir matt.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter