Bob Marleys barnbarn stöder White Lives Matter

Reggaeikonens sondotter anser att vita liv är viktiga

Rapartisten Kanye West fick den politiskt korrekta omvärlden att sätta sojalatten i halsen när han bar en tröja med texten ”White Lives Matter”. Nu visar det sig att även Bob Marleys barnbarn, Selah Marley, under samma tillställning bar en sådan tröja.

Som Frihetsnytt tidigare har rapporterat rörde Kanye West om rejält i grytan när han, tillsammans med den afroamerikanska konservativa opinionsbildaren Cadence Owens, bar en tröja med texten ”White Lives Matter” på modeveckan i Paris.

Nu visar det sig att flera andra svarta deltagare på modeveckan också stöttade tanken på att vita liv har ett värde. NME rapporterar att en av dem var Selah Marley, dotter till rapartisten Lauryn Hill och reggaeartisten Rohan Marley, son till reggaelegenden Bob Marley.

Hat från ”tolerantaoch vägran att böja sig

Precis som Kanye West fick Selah motta hätsk och rent hatisk kritik för sitt tilltag. Men precis som West så vägrar hon att ta avstånd. I ett inlägg på Instagram gick hon till motangrepp mot hatarna.

”De senaste 24 timmarna har låtit mig inse att de flesta av er är fast i en stackmentalitet.”

Enligt henne har de svarta aktivisterna gått från att vara offer till förövare, där de försöker mobba, hota eller manipulera henne till tystnad. Hon avslutar med att hur mycket hat och kritik hon än får ta emot, så kommer hon inte att böja sig.

Samtidigt blev den vita kanadensiska artisten Esthero upprörd över tanken på att svarta och vita inte nödvändigtvis måste vara fiender, att hon lät meddela att hon donerar sin vinst från låten ”808s & Heartbreak” till Black Lives Matter.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter