Bodde tillsammans i 58 år – Arvsfonden ”tog allt”

Efter att paret bott tillsammans i 58 år avled maken. Då gick Allmänna arvsfonden in och tog allt utom huset.

Eftersom paret aldrig gift sig och inget testamente skrivits, kunde kvinnan endast åberopa sambolagen. Via denna kunde hon göra anspråk på att äga halva huset i Likenäs, där paret bott ihop de senaste 40 åren – men inget mer, skriver Värmlands Folkblad.

Till sist ska kvinnan på nåder ha fått behålla huset.

Ger döda svenskars pengar till invandrare

Allmänna Arvsfonden inrättades 1928 för att hantera kvarlåtenskapen efter personer utan legala arvingar och som saknar ett giltigt testamente. Pengarna ska fördelas till allmännyttiga ändamål ”till förmån för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning”.

Under de senaste åren har dock fonden börjat skänka allt mer pengar till ändamål som långt ifrån alla svenskar är bekväma med, något som uppmärksammats av bland annat Nya Tider. Förutom att fördela pengar till ett antal olika etniskt inriktade projekt för olika minoriteter och ”nyanlända”, handlar det bland annat om att sprida ”normkritik” till barn.

”Kulturföreningen MUMS har fått 1,7 miljoner kronor för att ’tillsammans med barn, unga och vuxna med funktionsnedsättning utveckla tillgängliga normkreativa sagostunder i form av dragshows’. Sedan tidigare pågår denna verksamhet vid Sveriges bibliotek under namnet ’Bland drakar och dragqueens’, och har hyllats av systemmedier som TV4 och DN”, skriver Nya Tider.

Parallellt med denna utveckling har Allmänna arvsfonden ofta gått i juridisk kamp mot närstående som velat få ärva en avliden släkting eller sambo, vilket bland annat Dagens Juridik skrivit om.

Alternativ

Lite tillspetsat uttryckt, har du inte solklar juridisk rätt till arvet efter en närstående så kommer Allmänna arvsfonden att försöka ta pengarna och dela ut dem till invandrare och dragqueens. (En del av pengarna kommer att gå till bra saker också.)

Frihetsnytts Carl Lundström har tillsammans med några andra som faktiskt bryr sig om Sverige och svenskarna startat Nationella Arvsfonden, som kan vara ett alternativ för dig som riskerar att avlida utan arvingar och därmed tvingas bidra till förstörelsen av Sverige efter din död.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

Allmänna arvsfonden granskas

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter