Boeing prioriterade mångfald framför säkerhet – dörr slets av i luften

Det har blivit stor uppmärksamhet kring händelsen där en dörr slets av ett Boeingflygplan i luften. Nu avslöjas det att flygplanstillverkaren prioriterade politisk korrekthet framför säkerhet och kvalitet.

Många som är flygrädda fick vatten på sin kvarn när ett parti av ett Boeingflygplan slets av mitt i luften. En hel dörr försvann när planet ska ha befunnit sig på runt 4 800 meters höjd. Det var ett Alaska Airlanes-plan på väg mellan Portland i USA och Ontario i Kanada. Ingen passagerare skadades allvarligt.

Det tog inte lång tid innan det avslöjades att tillverkaren, Boeing, hade brustit allvarligt i säkerheten vid produktionen av planet. Inte långt senare framkom det att ett annat Boeingflygplan hade lösa bultar, vilket hade kunnat få allvarliga konsekvenser.

Mer fokus på klimat och mångfal

Nu avslöjas det att säkerhet inte har varit det som Boeing har prioriterat. I ett inlägg på X (tidigare Twitter) avslöjar opinionsbildaren James Lindsay att bolaget 2022 valde att lägga större fokus på klimatet och så kallad DEI (Diversity, Equity och Inclusion, sv. ”Mångfald, Jämställdhet, Inkludering”) utöver säkerhet och produktkvalitet. På Boeings hemsida framkommer hur mycket som satsas på mångfald.

I ett svar på Lindsays frågar skriver X-ägaren Elon Musk om folk vill åka med ett flygplan, där de har prioriterat DEI framför passagerarnas säkerhet.

BlackRock inblandat

Boeing är, utöver flygplanstillverkningen, även en av de största vapenproducenterna. Frihetsnytt har tidigare granskat detta och kunnat avslöja att bolag med koppling till World Economic Forum (WEF) hör till de största ägarna. Det är BlackRock, Vanguard och State Street Global Advisors.

I synnerhet BlackRock och Vanguard har avslöjats med att driva igenom politiskt korrekta agendor i företagen där de har ett stort ägande.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Ett annat företag som drevs i döden av ”mångfald” var den anrika Schweiziska banken Credit Suisse .
    Woke infiltrerade banken , man fick en afrikansk !!!!! chef som satsade på att ge lån i Afrika….förutom att man anställt en massa vimsiga kvinnor. !!

    Credit Suisse var på ruinens brant och banken fick gå ihop med en annan storbank UBS .

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter