Bojkott mot godismärke efter pk-kampanj

Ett godisföretag hoppas kunna plocka politiska poänger genom politiskt korrekta budskap. Men allmänheten använder sin konsumentmakt och uppmanar nu till bojkott av företaget, liksom man gjort tidigare mot liknande agendor.

Godismärket Skittles, som finns att köpa i de flesta livsmedelsbutiker runtom i västvärlden, möts av uppmaningar till bojkott efter att de lanserat sin senaste förpackning. Företagets slogan har länge varit ”Taste the rainbow” (sv. ”Smaka regnbågen”) och har tidigare pekats ut för att ha kopplingar till Pride-rörelsen. Nu tar man ett steg längre i de politiska ställningstagandena och möter snabbt motstånd, rapporterar Fox Business.

Den nya förpackningen visar en multietnisk grupp med barn som åker skateboard vid en ramp, på vilken olika budskap står skrivna. Ett av dessa budskap är ”black trans lives matter” (sv. ”svarta transliv har betydelse”), vilket är en utvecklad variant av den vänsterextrema och antivita rörelsen Black Lives Matter.

”Budweiser-behandlingen”

På bland annat X (tidigare Twitter) är det många som uttrycker sin kritik mot företaget. En av dessa är doktor Robert Malone, mannen som uppfann mRNA-tekniken och har intervjuats av Frihetsnytt, som påtalar att valet av barn på förpackningen talar för att det är just barn som är målgruppen. Han uppmanar även folk att se bortom själva märket, Skittles, och se till företaget som äger märket, nämligen Mars INC.

En annan användare förespråkar att man ska ge Skittles ”Budweiser-behandlingen”, vilket syftar på den omfattande bojkott som ölproducenten Anheuser Busch fick riktad mot sig efter att man ingått ett samarbete med transaktivisten Dylan Mulvaney för ölmärket Bud Light. Följden blev en omfattande bojkott som nästan knäckte företaget.

Skittles ägs av Mars INC, som i sin tur är privatägt av den amerikanska Mars-familjen. Frihetsnytt har tidigare rapporterat om hur storföretag som BlackRock och Vanguard utnyttjat sin starka ägarställning inom Anheuser Busch för att driva igenom kampanjen med Mulvaney, samt att det är en återkommande metod som dessa två storföretag använder för att sälja in politiska budskap.

Det framgår inte om dessa företag på något sätt är inblandade även i Skittles och Mars INC.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Vilka totalt vidriga texter på förpackningen.

    Riktigt avskyvärda.

    Viktiga liv är svenskar !!! Vi med 100 % svensk DNA är nog väldigt få.

    Speciellt viktiga liv är Frihets Nytts redaktion och skribenter.

    Oviktiga liv finns så många att jag inte vill ta upp utrymme med att nämna dom.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter