Bokhandelsjätte: Inga skämt om barnindoktrinering

WH Smith stoppar konservativ tidning efter HBTQ-kritiskt satirinlägg, publicerar läslista istället.

Den vanligt förekommande bokhandelskedjan WH Smith som hittas på många flygplatser och järnvägsstationer världen över, har valt att stoppa sin försäljning av tidningen European Conservative efter att en kund klagat över att tidningen visat HBTQ-satir. Satiren visar en pojke som kommit hem från skolan och kräks upp en regnbågsfärgad spya efter att mamman frågat pojken om hans dag i skolan. 

”Public-private partnership”

WH Smith valde att inte ge företaget European Conservative en chans att svara på kritiken, utan tog istället bort tidningen från hyllorna, vilket European Conservative svarat an på och kritiserar nu WH Smith via Twitter. När det gäller HBTQ tar sig emellertid WHSmith friheten att publicera en lista över ”rekommenderade” böcker. Bedömare ser agerandet som ett typiskt utslag av det som World Economic Forum kallar Public-private partnership – privata oligopolkoncerner tar ansvaret för politiska styråtgärder som inte rimligen kan genomföras med demokratiska, lagliga medel.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter