Bokmässan i Göteborg slingrar sig

Vill inte svara på frågor om vilka som är välkomna att ställa ut på mässan

Bokmässan i Göteborg kan fortfarande inte svara på varför man utesluter oliktänkande. Inför Svenska Bok och Mediemässan som hölls i Stockholm den 20 augusti ringde Frihetsnytt till Bokmässan i Göteborg för att ställa frågor om varför man godtyckligt utesluter utställare på sin mässa och hur detta kan relateras till den mer demokratiska konkurrenten Svenska Bok och Mediemässan som sedvanligt hålls i Stockholm.

Eftersom det var en hel del bakgrundsljud när vi talade med mässansvariga Frida Edman och eftersom hon och den övriga personalen svarade otydligt och undvikande bestämde sig reportern Robert Rosenkvist för att ringa tillbaka för att få Bokmässan att förtydliga hur man ser på frågorna.

Arrangörerna för Bokmässan i Göteborg kom i veckan med besked om att även kaffe- och snusförsäljaren Patriotkompaniet nekas att ställa ut på den mässa de kommer att hålla den 22-25 september. När mässansvariga Frida Edman ringde och gav beskedet hade hon dock ingen förklaring till beslutet utan upprepade att man ”gjort en samlad bedömning”.

Att få svar på frågan på vilka grunder mässan väljer vilka som får ställa ut eller inte, verkar i stort sett omöjligt. Det finns inga direkta riktlinjer på hemsidan som kan ge potentiella kunder en fingervisning om vad Bokmässan kräver av sina utställare.

Inte heller kunde Frihetsnytt få svar på varför Nya Tider diskriminerades för att de väckte stor uppmärksamhet.

Lyssna även på tidigare reportage här

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter