Bolsonaro fördömer terrorhandlingar

Efter ett planerat bombattentat säger Jair Bolsonaro att det inte finns något berättigande för terrorism. Samtidigt hyllar han de demonstranter som stödjer honom med lagliga metoder och han tror ännu på seger.

Brasiliens avgående president, Jair Bolsonaro, höll under fredagen ett avskedstal till nationen innan han lämnar sin post. I talet fördömde han terrorism och sade att det inte finns något berättigande att begå terrorattentat, rapporterar Reuters.

Efter valförlusten i november mot vänsterkandidaten Lula da Silva har anklagelser om omfattande valfusk lyfts, vilket motiverat miljontals brasilianare att ta till gatorna och demonstrera till stöd för Bolsonaro. Frihetsnytt har tidigare skrivit om demonstrationerna, som ska ha samlat uppemot tre miljoner deltagare vid ett tillfälle. Uppmaningar har även gjorts till militären om att ingripa och tvinga myndigheterna att utreda valfusket.

Bolsonaro tog även avstånd från våldsamheter och menade att han inte hade uppmanat någon till konfrontation med ordningsmakten och påtalade att demonstranterna endast har eftersträvat frihet och respekt för konstitutionen.

Det känsloladdade talet avslutade en tårögd Jair Bolsonaro med ett hoppfullt budskap till sina anhängare:

”Vi kommer inte att kasta in handduken. Vi har förlorat slaget, men inte kriget.”

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter