Bolsonaro: Vi kommer att vinna!

Efter 41 dagars tystnad kom den tidigare brasilianske presidenten Jair Bolsonaro ut och talade till folket, som utgjordes av ett hav av anhängare. ”Jag kommer att ge mitt liv för mitt land! Vi kommer att vinna! Det som händer i vårt land är absurt.”

För första gången sedan massprotesterna mot presidentvalet i Brasilien inleddes kom den tidigare presidenten Jair Bolsonaro ut och talade till den enorma mängd Bolsonarotrogna som samlats vid Alvorada-palatset i huvudstaden Brasilia. Han lovade att kämpa till döden för Brasilien.

”Jag är överbefälhavare för de väpnade styrkorna. De väpnade styrkorna är den sista bastionen mot kommunismen. De är lojala mot det brasilianska folket. Deras plikt är att försvara vår frihet.
Det som händer i vårt land är absurt. Det skulle vara lätt att installera en diktatur i Brasilien.

Jag har aldrig sett människor gå ut på gatorna och kräva att en president ska stanna. Vanligtvis vill de att han ska lämna. Jag har aldrig sett något liknande!

Ingenting är förlorat ännu. Jag tror att segern kommer att komma, inom ramen för lagen och konstitutionen. Att protestera är en demokratisk rättighet! Ni är medborgarna i detta land! Det är slut med att bli behandlad på det sätt som de har behandlat er! Allt kommer att ordna sig – ingenting är förlorat! Vi kommer att vinna!”

Jair Bolsonaros tal till folket

Hövdingen Raimundo Guajajara från Munduruku svarade genom att be Bolsonaro att agera:

”Gör slut på vår plåga. Vi har framfört våra krav till alla maktnivåer, men alla är korrupta. Gör slut på vår plåga genom att använda din penna. Om ni inte gör det kommer ni att få höra att vi kommer att ta Brasilien.

President, vår store hövding, i dag är vi inte ursprungsbefolkning, jordbrukare eller lastbilschaufförer, utan vi är en enda folkgrupp som ropar på er för att ni ska försvara vårt land. Vi vet att du står inför ett korrupt system, men du har folket med dig och du har makten, och vi ger dig fullmakt att avsluta allt nu, så att vi kan åka hem lyckliga, återförenas med våra nära och kära och njuta av semestern.”

Representanter från den brasilianska ursprungsbefolkningen bad sin president Bolsonaro att agera.

Nye försvarsministern ska rensa bort patrioter

Lula da Silva tillkännagav i fredags de första ministrarna i den nya regeringen. Den blivande försvarsministern José Múcio Monteiro meddelade att han kommer rensa militären från patrioter och kallade det ”avpolitisering”, vilket kommer att sätta ytterligare press på de militära befälhavarna att agera.

Den tidigare presidenten Bolsonaro har lämnat in en begäran om utredning av valfusk till högsta domstolen då över 5 miljoner röster ogiltigförklarats, vilket flera tror vara en bidragande orsak till att socialisten Lula Da Silva vann valet.

Brasilien förbereder sig nu för en konfrontation mellan den pro-Lula-ledda högsta domstolen och den pro-Bolsonaro-ledda militären, berättade Brasilienobservatören Matt Tyrmand för Steve Bannon i War Room:

”Alla försöker ta sig in i reserven och slåss. Jag tror verkligen att det händer något.”

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter