Bondeupproret sprider sig över Europa

Bondeupproret i Nederländerna har blivit en europeisk angelägenhet. Under de senaste två dagarna har protesterna spritt sig till flera europeiska länder. Etablissemangspressen har lagt locket på.

Under gårdagen anslöt sig polska och italienska bönder till protesterna som inleddes i Nederländerna mot den globala elitens så kallade klimatpolitik.

Protesterna handlar om att politikerna förvärrar en redan svår situation där priserna på foder, gödsel och andra nödvändigheter har rusat i höjden genom orimliga krav om att minska utsläpp av kväveoxid och ammoniak. Nederländernas regering har själv beräknat att 30 procent av landets köttbönder kommer att gå i konkurs på grund av de nya reglerna – men ändå infört dem.

Under tisdagen gjorde nederländska bönder till och med ett försök att blockera landets flygplatser. Samma dag besköts en 16-årig bondpojke i sin traktor. Polisen hävdade först att de skjutit ”varningsskott” vilket visade sig vara lögn.

Skotten mot 16-årige Jouke Hospes har helt ignorerats av samma medier och samma NGO-grupper à la Amnesty som protesterar högljutt så snart en invandrare blir trampad på lilltån av polisen.

Även andra patrioter har anslutit sig för att stödja bönderna då det är välkänt att bönderna är de som tryggar det egna landets självförsörjning – något som är mer angeläget än någonsin i tider av livsmedelskris och hotande storkrig.

Även i Italien samlas nu bönder för att protestera. ”Vi är inte slavar, vi är bönder! Vi kan inte försörja oss!” skanderades det och bönderna hotar nu att tåga mot Rom.

Protesterna uppges ha inspirerats av Frihetskonvojen i Kanada som inleddes i januari och fortfarande pågår.

Även polska och tyska bönder började igår ansluta till proteströrelsen.

Trots de massiva protesterna rapporteras det knappt om dem i den svenska etablissemangspressen. Googlar du på ”bönder protesterar” får du upp en enda artikel från Aftonbladet och en från finska Yle innan det landar i en blandning av alternativmediers rapporter om upproret – och etablissemangspressens rapporter om bondeprotester i Indien förra året.

Rebel News och reportern Lincoln Jay följer protesterna live.

Frihetsnytt återkommer till de europeiska bondeupproren i helgen då vi planerar att publicera ett eget reportage och intervjua svenska bönder om situationen idag.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter