Börjar idag: nya rekommendationer om vaccin

Nu gäller nya rekommendationer rörande vaccinet mot covid för vuxna under 49 år. Folkhälsomyndigheten har den senaste tiden ändrat sig flera gånger rörande vaccinet.

Från och med idag, den 1 mars, börjar Folkhälsomyndighetens (FHM) nya rekommendationer för covidvaccinet att gälla. Denna rekommendation omfattar perioden 1 mars 2023 till 29 februari 2024. Personer mellan 18 och 49 år behöver inte längre ta någon påfyllnadsdos och det finns inte heller några rekommendationer att om att man ska ha tagit de tre grundläggande doserna.

För grupperna 50-64 år, 65-79 år och riskgrupper under 18 år, gäller fortfarande rekommendationen en dos under perioden. Personer över 80 år och boende på SÄBO (särskilda boenden för äldre) förväntas ta två doser.

Frihetsnytt kunde under måndagen, den 27 februari, rapportera att FHM fortsätter trycka på att folk ska ta doserna, trots att det finns starka kopplingar mellan vaccinet och överdödlighet.

Dessutom har myndigheten gjort snabba svängningar i sitt förhållningssätt till covid. Den 16 februari kunde Frihetsnytt rapportera att FHM snabbt ändrat sig efter att flera regionsjukhus inte längre ansåg att det fanns ett värde i att testa vårdpersonalen för covid.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter