BRAGD – Ebba Årsjö vinner guld efter att ha stannat i backen

Den svenska alpina skidåkerskan Ebba Årsjö tvingades stanna i backen under VM i paralympics, men när hon kom igång igen vann hon guld med 3 sekunders marginal, rapporterar Expressen

Ebba Årsjö – mångmedaljörska

Ebba Årsjö är stjärnan på den svenska Alpina himlen med två guld i VM, ytterligare två guld plus två brons i de paralympiska vinterspelen. Nu har hon en till anmärkningsvärd merit på sitt CV.

Ebba lider av den medfödda sjukdomen Klippel-Trénaunay-Webers syndrom, vilket innebär att hon saknar delar av huden, och inte kan bilda muskler i samma utsträckning på ena benet.

Det har inte hindrat henne. Nu tar hon nytt VM-guld.

Otrolig prestation

När hon tvingades stanna mitt i backen var det få som trodde på henne – och i Sveriges Television dömdes hennes chanser ut totalt.

Där tar det slut, Ebba Årsjö missar guldet i superkombination, sa den klentrogne kommentatorn Pelle Bäckman efter att Ebba gjort ett felskär och tvingats stanna mitt i backen

Men när Ebba hittade tillbaka till banan kom hon snabbt upp i hög fart igen.

Efter några sekunders tystnad fann den tvivlande kommentatorn nytt hopp:

Hon gör en totalt magisk forcering på slutet. Hon måste satsa oerhört här, Årsjö. Hon hade en stor ledning och det är en frenetisk satsning.

Årsjö gick till slut i mål snabbast av alla – med över tre sekunders marginal.

Bärare av Viktoriapriset

Ebba Årsjö tilldelades även Viktoriapriset 2022. Priset delas ut av kronprinsessan till en idrottsman eller kvinna som gjort remarkabla insatser. Ebba Årsjö ökar hedern åt utmärkelsen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter