Bråk om yttrande- och demonstrationsfriheten

Detta är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.
Artikeln handlar om att yttrandefriheten får stå tillbaka för hänsyn till rikets säkerhet, vilket bland annat praktiserades under andra världskriget då Per Albin Hansson förbjöd yttranden som kunde skada Sverige relation till Tyskland. Ulf Kristersson har anfört att Sverige idag befinner sig i den värsta krisen sedan andra världskriget.

Denna konflikt har nu blivit ett internationellt problem genom dess överföring till snart sagt all världens muslimska länder. Under ett halvt sekel har dock svenska politiker i samarbete med massmedia kontinuerligt, i praktiskt hänseende, i princip omöjliggjort för de svenska medborgare som inte har den anbefallna politiskt korrekta inställningen att kunna komma till tals.

Det finns ingen delvis yttrandefrihet

Martin Luther King och John F Kennedy har båda fört fram åsikten att yttrandefriheten är odelbar. Man kan inte ha bara 50 procent eller 25 procent yttrandefrihet, eller som i Sverige i bästa fall 10 procent yttrandefrihet, ty då existerar inte denna frihet i verklig mening.

När Sveriges tidigare justitieminister lyckas tvinga fram ett agerande hos Google att stänga av svenska oppositionella krafter från att föra fram sina åsikter i denna sökmotor, så är detta ett flagrant exempel på att inte ens Sveriges ministrar anser att vi har någon yttrandefrihet i vårt land.

Rasmus Paludan
Rasmus Paludan bränner Koranen.
Foto: Wikipedia/Tobias Hellsten/ToHell

När våra nationella beslutsfattare inte har förmåga att med stöd av lagen om demonstrationsfriheten stoppa koranbrännaren Paludan från att orsaka upplopp med hundratals poliser skadade, där det sägs i nämnda lag att ingen får begå en gärning som innebär hot eller hets mot folkgrupp. Vidare sägs att polismyndigheten har rätt att med stöd av Ordningslagen 2 kap 10 § vägra tillstånd till en allmän sammankomst om det är nödvändigt med hänsyn till ordningen eller säkerheten vid sammankomsten, så visar detta med all önskvärd tydlighet att svenska politiker inte längre kan styra vårt land.

Politikerna använder sig av våra grundlagar som det passar dem för tillfället, vilket i här nämnda fall visar sig vara katastrofalt för Sverige.

Skymf mot muslimernas religion

Många är de svenskar som blivit åtalade och fällda för hets mot folkgrupp då de endast fört fram något som helst nedsättande mot kriminella invandrare. Att bränna den heliga skriften koranen som är det heligaste för en muslim är inget annat än en öppen skymf av alla muslimers religion. Om inte detta betraktas som hets mot folkgrupp så bör man i grunden analysera vad som kan betraktas som hets mot folkgrupp. Något är helt fel då man i ena fallet kan bli ådömd hårda straff för en bagatellartad åsiktsyttring riktat mot ett folk samtidigt som man kan bära sig åt hur som helst mot en folkgrupps allra heligaste symboler utan någon reaktion från vårt lands makthavare som i princip har skrotat det vi kallar yttrandefrihet i Sverige.

Den villrådighet som nu råder i Sverige i snart sagt alla sammanhang är ett direkt resultat av subversiva vänsterpolitikers härjningar i Sverige under 50 års tid.

Konflikträdslan förstör

Allt bottnar i att all form av auktoritet har avskaffats i alla sammanhang. Det finns igen längre som har rätt att slå näven i bordet och säga att nu får det vara nog. Anna Dahlberg på Expressen har nu i dagarna talat om svenska folkets konflikträdsla. 

Vi har kärringar med eller utan kjol i alla beslutande församlingar som sitter och käbblar om vilken utredning som ska tillsättas så fort det dyker upp ett problem. Att agera så att alla blir nöjda, en utopi, tycks vara styrande för all valhänthet i vår nation.

Nu tillåter svenska regeringen att en koranbrännare för in Sverige i en fullständigt ohållbar situation gentemot både inhemska och utländska muslimer med hänvisning till vårt lands yttrandefrihet som inte existerat de senaste 50 åren. 

Oavsett hur mycket vi än hyllar den sistnämnda friheten då den existerar, så måste en demokrati ha all rätt att skydda sig mot direkt subversiva krafter. Vem gagnar nu det kaos som uppstått genom att en koranbrännare tillåtits att härja fritt i vårt land? Har Sverige blivit en säkrare plats att vistas på? Har vi som nation haft någon nytta i säkerhetspolitiska sammanhang av denna turbulens? 

Har samförståndet mellan muslimska invandrare och svenskar ökat? Kommer integreringen av muslimer i Sverige att bli enklare efter allt elände som en ensam koranbrännare åstadkommit? När f-n ska svenska folket vakna och inse att vi skapat mängder av problem genom vår ständiga aningslöshet? När ska vi förstå att vi omedelbart måste återinföra det som kallas auktoritet i alla sammanhang?

Lösningen: Skapa ett Sverige utan skygglappar

Vi måste nu förstå att vi har lämnat 1800-talet i Sverige och börja skapa lagar som är kongruenta med den verklighet vi lever i nu 2023.

Allt tjafs om jämlikhet, jämställdhet, solidaritet och följsamhet till lagar som för länge sedan tappat kontakten med medborgarna måste bort. In måste komma lagar som i första hand är till för att skydda medborgarna till liv och lem, så som det en gång var menat i det samhällskontrakt som många fortfarande inbillar sig gäller i Sverige.

I en värld där det ständigt pågår krig och blodiga konflikter mellan olika kriminella gäng som är direkt systemhotande och i praktiken styr mängder av samhällsområden i Sverige, måste lagarna bli utformade till att bli rena skyddsobjekt för vårt lands invånare. Vi måste med andra ord, utifrån den världsordning och utifrån den situation som nu råder i Sverige bygga om hela vårt rättsväsende.

Den tid är förbi då en mängd lagar och regler som togs fram då Sverige befann sig i en annan situation ska få fortsätta att gälla. Vi kan inte fortsätta att ”sticka huvudet i sanden” och hoppas att något annat land ska lösa våra problem, vi måste själva nyktra till och se på vår tid som är nu med helt öppna ögon och sinnen och utifrån detta ta fram vår självbevarelsedrift som ett verktyg för att skapa ett helt nytt Sverige utan skygglappar.

Om vi hade varit smarta nog att stoppa koranbrännaren med faktiskt stöd i våra grundlagar så hade vi sluppit massor av elände både på kort och lång sikt. Kan man stoppa helt laglydiga svenskar som i opposition mot vår maktelit uttrycker andra åsikter än de politiskt korrekta så kan man också stoppa vansinniga handlingar som i allra högsta grad stör den allmänna ordningen och som nu också hotar vår nations säkerhet.

Vi påstår fortfarande att Sverige är en demokrati! Nu måste vi med alla till buds stående medel försvara vårt levnadssätt. Alla som vill trasa sönder våra fundament som nation ska väck härifrån oavsett om de är etniska svenskar eller muslimer! Inget land, religiös gruppering från annat land eller annan militärmakt ska någonsin tillåtas att styra över oss svenskar. 

Nu ska vi se till att hela vår omvärld begriper det en gång för alla.

Skribent: Tommy Ulmnäs
Författare, jurist och f.d. kommundirektör

Tommy Ulmnäs böcker finns att beställa här. Se också intervjuerna med Tommy nedan.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Allt kan inte vara heligt i Sverige . Politikerna har släppt in folk i landet som anser att våra omistliga svenska värden är strunt, våra kvinnor är horor och att våra män ska ha stryk om de inte flyttar på sig. Detta gäller inte alla muslimer i Sverige men tillräckligt många. Dessa personer anser att vi ska hålla deras symboler heliga. Men allt kan inte vara heligt samtidigt och Paludans åtgärder kastar välbehövligt ljus över ett stort problem.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter