Brasilianska myndigheter försöker ta barn ifrån demonstranter

Med ursäkten att de lever under olämpliga förhållanden

I Brasilien där protesterna mot det nya vänsterstyret är enorma och pågår sedan flera veckor, riskerar nu demonstranterna att deras barn omhändertas av myndigheter, som benämner demonstrationerna ”antidemokratiska och potentiellt brottsliga”. Men brasilianarna gör motstånd när myndigheterna försöker inskränka deras mänskliga rättigheter.

Det brasilianska övervakningsrådet har börjat ta barn till brasilianska demonstranter från föräldrarna. Detta sker efter att Brasiliens nationella justitieråd den 17 november utfärdat en order om att kontrollera tillståndet hos de barn som deltagit i de protester som har dominerat landet efter valet av den vänsterextrema politikern Lula da Silva, skriver The Gateway Pundit.

Ordern undertecknades av justitieminister Luis Felipe Salomao och beskriver en plan för att identifiera punkter som enligt myndigheterna är olämpliga för dessa barn och genom detta finna en ursäkt att omhänderta dem för att ”skydda barnen”.

Desperata åtgärder för att få tyst på protesterna

Det nationella justitierådets order är den senaste åtgärden som den brasilianska regeringen vidtagit för att tysta det brasilianska folket och försöka besegra de protester som har tagit över landet.

Ett antal videor har dykt upp på Twitter om en incident den 18 november där myndigheterna ertappades att med våld föra bort barn från sina föräldrar. Demonstranterna gjorde dock motstånd mot försöket att skilja barnen från sina föräldrar.


Barnen och deras föräldrar har marscherat fredligt för att försöka göra sin sak hörd – något som under lång tid har varit en mänsklig rättighet i de allra flesta länder, så även Brasilien. Många brasilianare har kallat myndigheternas senaste initiativ för ett försök att hjälpa Lula Da Silva att behålla makten genom att skrämma människor från att göra sin röst hörd.

Vid 22.00-tiden den 18 november försökte förmyndarnämnden ta bort barn
från deras föräldrar framför armébataljonen på Av. Fernandes Lima.
Barn protesterar med sina föräldrar mot det nya styret.
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter