Säg ifrån mot regeringen och gammelmedia

Denna namninsamling kommer att skickas till Regeringen, SVT:s styrelse, och till större nyhetsredaktioner, för att protestera mot att dessa mediebolag, bedriver den propaganda som beskrivs i uppropet ”Brev till Sveriges journalister”.

[civist src=”https://widget.civist.cloud/?api_url=https%3A%2F%2Fapi.civist.cloud%2Ft%2Ff44f4e71-3093-4c76-a344-ffdae3b9b2f1%2F#/RW1iZWRkaW5nOmM4YTljZjJjLWU0ZmItNDE1YS04NjUxLTQ0OGJkMmViMGVhNg==”]

Brev till Sveriges journalister

Sverige vilseleds av SVT och SR på ett sätt som hotar landets framtid och stabilitet

Syftet med detta upprop är att kommunicera med alla Sveriges journalister.

SVT och SR bedriver INTE kritiskt granskande journalistik, utan de bedriver en ideologiskt styrd verksamhet. Vi menar att detta förhållande utgör en kränkning av samhällskontraktet.

Vi ser konsekvent att allvarliga problem förtigs eller behandlas ensidigt. Vi ser även att påhittade problem och skrämsel har blivit en taktik för att vilseleda.

Exemplen som visar detta är så många att alla inte kan tas upp inom ramen för ett enda upprop:

 • Extrema idéer om miljöpåverkan och genus tillåts att dominera utan att ifrågasättas.
 • Människofientliga ideologier har blivit norm, och indoktrineringen kring dessa är satt i system för att forma tänkandet hos barn och ungdomar.
 • Det har ljugits om invandringens påstådda lönsamhet, och det har ljugits om invandringens generella konsekvenser för samhället.
 • Medierna har mörkat vilka samhällsgrupper som begår våldtäkter och mord.
 • Man vill inte föra en öppen diskussion om religiösa skillnader som delar samhället.
 • EU, NATO och FN återges på ett okritiskt sätt och granskas inte.
 • Man låter bli att granska World Economic Forums, och andra finansiellt ägda organisationers inflytande på politiska beslut – man undviker alltså att uppmärksamma oligarkers inflytande i Västeuropa.
 • Man undviker rapportera om saker som innebär allvarlig korruptionsproblematik, som tex att tidigare statsministrar går från sina politiska uppdrag till poster inom bank och finansvärlden. • Man har i praktiken vägrat att granska MRNA vaccinen, och läkemedelsbolagens ansvarsfrihet.
 • Man undviker att rapportera hur politikerna i Europa slår ut Europas bönder till förmån för multinationella livsmedelsproducenter.
 • Det sker en underrapportering av protesterna i Tyskland och Nederländerna, liksom det sker, och har skett, en underrapportering av protesterna i Kanada och Frankrike.
 • Rapporteringen om de politiska händelserna i USA har bias.
 • Den generella rapporteringen i Sveriges medier har bias, vilket b.la. visas genom att man är benägen att skydda vissa aktörer och grupper, medan man angriper andra aktörer och grupper.
 • Trots att Sverige faktiskt inte är i krig har man övergått till ett tillstånd av krigsrapportering, vilket innebär att synen på den pågående konflikten i Ukraina inte kan ifrågasättas eller diskuteras i medierna. Det här är ett medialt beteende som ökar risken för att Sverige dras in i krig.

 

Detta skadar våra medborgare, barn och vuxna. Det är farligt och det skadar Sverige som nation.

Detta hotar även landets inre stabilitet, och det ökar risken att vi dras in i konflikter vi inte behöver. Vi vill inte att Sverige ska styras av extrema ideologier och internationella intressen.

Det är uppenbart för oss att medierna är ideologiskt likriktade miljöer. Det är även uppenbart för oss att någon kritiskt granskande journalistik inte kan förväntas sådana miljöer.

Vi delar inte den ideologi, eller den verklighetsbild, som propageras genom SR och SVT. Påståendet att dessa medier skulle bedriva kritiskt granskande journalistik är därför provocerande. Det är även provocerande att vi med vårt arbete tvingas finansiera något som vi vill vägra vara en del av.

Det är djupt orätt att vi tvingas betala för en sådan ”samhällsservice”. Om inte detta tillstånd upphör kommer domen att hårdna mot Sveriges journalister. Det sker just nu hos en ökande andel av det svenska folket.

 

 

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter