torsdag, 6 oktober, 2022

Brevet från mördade Tommie Lindhs far lästes i riksdagen

För två år sedan blev 19-årige Tommie Lindh brutalt mördad av en afrikansk invandrare i Härnösand. På årsdagen av mordet läste riksdagsledamoten Tobias Andersson (SD) upp ett öppet brev i riksdagen, från den mördade ynglingens far till justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S).

Hej Morgan. Min son mördades när han försökte skydda en ung flicka från en våldsam invandrare som våldtagit henne samma kväll.

Min sons mördare fick ett svenskt medborgarskap utan att ha förtjänat det. Varför?

Min sons mördare är nu dömd till livstids fängelse men lär komma ut innan han ens hunnit fylla 40. Varför?

Min sons mördare kommer inte att utvisas efter avtjänat straff, trots att han har dubbla medborgarskap. Varför?

Jag har så många frågor men få svar. Det enda jag vet är att jag vägrar att låta Tommie bli reducerad till att bli en del av statistiken. Jag är stolt över min son men jag skäms över regeringen.”

Så lyder brevet från 19-årige Tommie Lindhs pappa till Morgan Johansson (S) som lästes upp i riksdagen av Tobias Andersson (SD).

Mordet på Tommie Lindh ägde rum på en fest i Härnösand den 10 maj 2020, där den sudanesiske invandraren Abubaker Mohamad Awad våldtog en ung svensk kvinna under knivhot. Efter våldtäkten fick hon hjälp av 19-årige nationalisten Tommie Lindh som legat och sovit i ett annat rum i lägenheten. Medan Tommie och den våldtagna kvinnan väntade på att polisen skulle komma, knivhögg plötsligt Abubaker Tommie och våldtog sedan sitt offer en gång till.

– Det är blod i sängen, det är Tommies, berättade kvinnan i förhör.

Mordet hade alla ingredienser som svenska nationalister varnat för i årtionden: en afrikansk invandrare som våldtar en ung svensk kvinna och mördar en ung svensk man som försöker hjälpa henne. När illdådet uppmärksammades av svenska nationalister blev det därför extra viktigt för systemtrogna medier att ta udden av det som inträffat. Såväl Aftonbladets Oisín Cantwell som kammaråklagare Stina Sjöqvist ljög därför rakt ut och hävdade att händelsen inte alls skett så som den skett.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

Liknande artiklar

00:21:19

Almedalsmordet – En prutt i rymden