Brittisk rekordstrejk under måndagen

De brittiska protesterna mot den usla ekonomiska politiken och de undermåliga lönerna fortsätter. Under måndagen räknas ytterligare en storstrejk äga rum, där både ambulansförare och sjuksköterskor kommer att gå ut gemensamt. Det blir den största strejken i hälsomyndighetens 75-åriga historia.

Frihetsnytt kunde i onsdags skriva om den största strejk som ägt rum i Storbritannien på 12 år, när 500 000 personer, varav 300 000 lärare, gick ut i strejk under en dag. Följden blev att tiotusentals skolor fick hålla stängt och miljontals skolbarn stannade hemma. Strejken riktade sig mot den usla ekonomiska politik som förts under den indiskättade premiärministern Rishi Sunak, samt framförde krav på högre löner som kan hålla jämna steg med inflationen.

Under måndagen är det dags för en ny storstrejk, när sjukvårdsarbetare, däribland ambulansförare och sjuksköterskor går ut i strejk. Det är första gången som flera grupper inom denna yrkeskår går ut gemensamt, vilket banar för den största strejken bland sjukvårdsarbetare under de 75 år som hälsomyndigheten National Health Service (NHS) existerat, rapporterar Reuters.

Frihetsnytt kommer ha anledning att återkomma till strejken under måndagen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter