Brittiska myndigheter: Covid-vaccin inte säkert för gravida eller ammande

Vaccinskeptiker pekar på att brittiska myndigheter hela tiden har klassat Pfizers vaccin som osäkert för gravida och ammande kvinnor – men samtidigt lurat i kvinnor att det är säkert.

Det hela började med att en vaccinskeptiker som på Twitter kallar sig TracyK2017 – kontot numera avstängt – pekade ut ett dokument på en officiell brittisk myndighetssida. Dokumentet tycktes ha ändrats den 16 augusti, vilket ledde henne att tro att myndigheterna nu plötsligt ändrat i sina riktlinjer och inte längre rekommenderade vaccinet för gravida eller ammande kvinnor.

Andra användare på Twitter påpekade att dokumentet i själva verket inte ändrats på något avgörande sätt sedan mars 2021, skriver professor Norman Fenton på sin blogg. Problemet är bara att detta närmast gör saken värre – trots att myndigheterna vetat om att vaccinet inte testats tillräckligt och betraktade det som osäkert för gravida och ammande, har man samtidigt utåt sagt att vaccinen är bevisat ofarliga för dessa grupper – något som bland annat dåvarande hälso- och socialministern Sajid Javid gått ut med på Twitter.

Vaccinet var osäkert för gravida och ammande då inga eller otillräckliga tester gjorts. Gravida och ammande lurades att ta det under falska förespeglingar.

Som Norman Fenton påpekar innebär detta att två helt olika råd nu ingår i brittiska myndigheters officiella riktlinjer: vaccinet är osäkert för gravida och ammande, och vaccinet är jättesäkert för gravida och ammande. Det sistnämnda är emellertid det som kommuniceras utåt.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter