torsdag, 6 oktober, 2022

Brittiska polismyndigheter låter brottslingar välja mellan 67 olika kön

Polismyndigheter i England och Wales ger brottslingar och misstänkta möjlighet att självidentifiera sitt kön i brottsregistret

Polismyndigheter över hela England och Wales ska enligt uppgift tillåta brottslingar att välja vilket kön de är registrerade som på officiella dokument. Kritiker har kritiserat avslöjandet och sagt att det ”korrumperar statistiken” om du tillåter brottslingar att anteckna sitt kön som ”icke-binära” eller ”okända och ospecificerade”.

Enligt en rapport från The Telegraph tillåter minst nio polismyndigheter i de två brittiska länderna att brottslingar registreras som antingen ”icke-binära” eller ”okända och ospecificerade”, med presstalesmän hos polisen som berättar för tidningen att de tillåter upp till 67 olika könsidentiteter att välja emellan.

Detta trots att brottsbekämpande myndigheter är starkt beroende av sådana data i syfte att upptäcka trender och utforma framtida arbete. Vissa kommentatorer varnar för att en sådan metod för könsregistrering kan äventyra denna informationsinsamling.

”Om polisen stoppar någon att åka 90mph i en 50mph-zon, men de bara identifierar sig som att de går i 47mph, skulle vi tycka att det är skrattretande”, säger kriminalkommissarie Lisa Townsend. ”Så att inte samla inkorrekta uppgifter om någons könsidentitet – och inte deras riktiga kön – är löjligt.”

Även om den brittiska polisens genuspolitik kan verka extrem, bleknar den i jämförelse med HBTQ-politiken i Storbritanniens Civil Service, där över 100 olika självupplevda könsidentiteter finns representerade bland de statligt anställda. Enligt rapporter har personalen inom brittisk centralförvaltning möjlighet att själva bestämma, och när som helst ändra, sin könsidentitet i offentliga register.

Det finns också en specifik intern organisation för brittisk myndighetspersonal som ”självidentifierar sig som transpersoner, transsexuella, icke-binära, genderfluid, genderqueer, genusvarierad, crossdresser, könlösa, tredje kön eller bigender och intersexuella.”

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

Liknande artiklar

00:04:06

Nyhetssändning 5 oktober

00:04:14

Nyhetssändning 28 september

00:04:30

Nyhetssändning 27 september