Brittiska soldater uppmanas förbereda anhöriga för krig mot Ryssland

Den högst rankade soldaten i Storbritanniens underofficerskår säger att trupperna måste göra sig redo att slåss mot Ryssland och bör göra sina anhöriga beredda på potentiellt krig.

Paul Carney, Storbritanniens Army Sergeant Major – den högst rankade underofficeren i landet – har gått ut med varningen att den brittiska militären nu ”formar sig för att möta hotet från Ryssland”.

I en artikel i tidskriften Soldier förklarar Carney att tiden har kommit för att förbereda ”familjer och närstående” på möjligheten att skickas till slagfält ”i öst”. Det skriver bland andra The Mirror.

”Jag vill att vi alla ser till att vi är fysiskt i form för operationer. Det är också viktigt att vi förbereder närstående och familjer, som ofta har den svåraste rollen i vår frånvaro”, skriver Carney och fortsätter med att föreslå att soldaterna ska se till att deras anhöriga har kontaktuppgifter till de stödnätverk som kan hjälpa familjerna om de skulle stupa eller bli borta länge.

”Detta är viktigt eftersom vi kan vara bortom kontakt under långa perioder ute på uppdrag. Att se till att våra nära och kära har det stöd de behöver är även viktigt för oss, eftersom vi inte kommer att ge 100% i vårt uppdrag om vi oroar oss över de därhemma.”

General Sir Richard Dannatt, före detta arméchef, säger att det är ”goda råd från arméns toppsoldat” men försöker tona ner det hela. ”Det innebär inte att armén är på väg att sättas in i Ukraina, men det är varje armés plikt i fredstid att förbereda sig för krig, i alla aspekter av livet”, kommenterar generalen.

”Med det sagt, med krig i Europa, ett aggressivt Ryssland och oroade länder vid Rysslands gränser, är det bara rimligt att brittiska soldater har en realistisk syn på vad som kan hända”, fortsätter han.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter