Brutalt islamistiskt polismord – Folket rasar!

En tysk polis knivhöggs av en afghansk islamist och har nu avlidit. Detta har väckt starka reaktioner i Tyskland, vilket har lett till att frågan om massdeportationer av migranter kommit på dagordningen.

Under fredagen attackerades ett islamkritiskt möte i staden Mannheim, i delstaten Baden-Würtenberg i sydvästra Tyskland. En afghansk migrant vid namn Sulaiman Ataee gick till attack med kniv mot arrangören Michael Stürzenberger. Denne skadades i attacken, men värst drabbad blev polisen Rouven L., som under söndagen avled av sina skador.

Dieter Stein, Junge Freihets chefredaktör. Foto: Wikipedia/ blu-news.org/ CC BY-SA 2.0 DEED
Dieter Stein, Junge Freihets chefredaktör. Foto: Wikipedia/ blu-news.org/ CC BY-SA 2.0 DEED

Dådet har skakat om hela Tyskland. Enligt tidningen Junge Freiheits chefredaktör Dieter Stein är det första gången som en tysk polis mördats i ett islamistiskt attentat. Stein skriver att detta är en ”vändpunkt och borde äntligen skaka om allmänheten”. Just polisen är de som får ta några av de värsta konsekvenserna av massinvandringen.

Han noterar även att ingen framträdande tysk ledare besökte Rouven. Varken förbundskansler Olaf Scholz, inrikesminister Nancy Faeser eller Baden-Würtenbergs premiärminister Winfried Kretschmann besökte honom vid hans dödsbädd. Detta ser Stein som ett tecken på vilken status vanliga poliser har i Tyskland, samt hur hycklande politikerna är, som ständigt skyddas av poliser.

Nationalister agerar

Några som har agerat efter mordet är det tyska nationalistpartiet Alternativ för Tyskland (AfD). Partiet höll en stor manifestation på torget i Mannheim, där dådet ägde rum. AfD-politikern Jan Nolte, som Frihetsnytt har intervjuat, skriver på X att AfD:s ungdomsförbund, Junge Alternative, var på plats för att lyfta frågan om massdeportationer.

AfD går framåt med stormsteg i opinionen och ser ut att åtminstone bli näst största parti i valet till förbundsdagen (Tysklands nationella parlament, motsvarande Sveriges riksdag) hösten 2025. Fredagens attentat kommer sannolikt innebära att siffrorna ökar ännu mer, inte minst i EU-valet som hålls söndagen den 9 juni.

Motståndet mot islamism och massinvandring ökar inte bara i Tyskland. Under lördagen hölls en enorm demonstration i Storbritanniens huvudstad London. I den italienska staden Verona hölls även en stor demonstration där nationalister krävde massutvisning av migranter, annars skulle de ”ordna det själva”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter