Busch hotade dra tillbaka biståndet – drog tillbaka hotet

De svenska politikerna vill få Turkiet att utlämna en tungt kriminellt belastad person, men när de turkiska myndigheterna vägrar försöker Ebba Busch att sätta hårt mot hårt. Det dröjde dock knappt en dag innan hon sedan drog tillbaka hotet.

Om inte Turkiet lämnar ut den grovt kriminelle Rawa Majid, även känd som ”Kurdiske räven”, så kommer Sverige att dra in sitt bistånd till Turkiet. Detta ”hot” framförde Sveriges vice statsminister Ebba Busch under tisdagen, enligt Aftonbladet. Majid är häktad i sin frånvaro för förberedelse till mord, samt är en av de ledande gängkriminella i Sverige, men befinner sig i Turkiet som en fri man. Han ses som en av de centrala personerna bakom den omfattande och blodiga gängkriminaliteten.

Kravet från Sverige har varit att han antingen ska utlämnas för att straffas i Sverige, eller fängslas i Turkiet. Men Turkiet har vägrat att lämna ut honom, med hänvisning till att han är turkisk medborgare.

I nuläget skänker Sverige ungefär 80 miljoner kronor om året till Turkiet, enligt SIDA. Pengarna ska bland annat gå till att ”stärka demokratin”, men även till olika jämställdhetsprojekt som ”Mer jämställda pappor”.

– Bistånd ska inte gå till länder som vägrar ta ansvar för sina medborgare, som utsätter svenska folket för terrorliknande handlingar och som försätter Sverige i ett otryggt läge, sade Busch, enligt Aftonbladet.

Drar tillbaka hotet, men inte biståndet

Dagen efter att Busch framförde kravet väljer hon nu att backa från sitt uttalande

– Det finns just nu ingen aktuell, pågående diskussion om att det skulle bli aktuellt att dra in bistånd eller något kopplat till Turkiet. Det skulle jag aldrig uttala mig om kopplat till ett enskilt fall, säger hon till Aftonbladet.

Turkiet kräver utlämningar – men vägrar själva att lämna ut

Kravet att få ”Kurdiske Räven” utlämnad sker samtidigt som Turkiet kräver att Sverige lämnar ut personer, som Turkiet pekar ut som ”terrorister”. Detta har varit ett återkommande krav för att Turkiet ska godkänna Sverige som medlem i krigsalliansen Nato. Att Sverige inte har lämnat ut de personer som Turkiet kräver, har påverkat turkarnas vilja att släppa in Sverige i Nato.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

 1. Herregud !!!!

  Detta är ett dårhus !!! 80 milj/år till Turkiet !!!
  Jag blir ju så upprörd att jag hyperventilerar .
  Om det funnits någon rim och reson skulle dessa 80 milj/år givetvis gått till Frihets Nytt.

  Turkiet förnedrar Kristersson och dennes regim å det grövsta ….riktigt trycker ner deras ansikten i leran och skrattar ….
  och Sverige tackar för förnedringen med 80 miljoner.

  tala om BDSM alltså…🙄
  man talar i sådana kretsar om ” bottom” och ”top” ……Kristersson och Co är definitivt inte ”Top ”

  Usch …allt detta känns pinsamt. 🥴

 2. Vi behöver inte vara med i Nato. Det är en globalistorganisation! Tyvärr har både EU och FN hamnat i globalisternas händer. Vilket är sorgligt.
  Idag försökte (!) Korv-Johan (L) slå ett slag för att vi skulle gå in i euro-systemet vilket inte skulle gynna oss. Det skulle bara betyda att vi fick ytterligare en kontrollstation.
  Sverige måste vara tuffare i både ord och handling! Som nämnts – varför skall svenska skattebetalare betala 80 miljoner till Turkiet? Synd att Ebba backade. Frågan är i högsta grad aktuell!
  Motivet ”Pengarna ska bland annat gå till att ”stärka demokratin”, men även till olika jämställdhetsprojekt som ”Mer jämställda pappor”.” är så urbota korkat att det bara kan komma från vänster!

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter