Home Butik Böcker Islam under slöjan

Islam under slöjan

Bertil Malmberg

230 kr

Nytt i butiken

Beskrivning

Islam under slöjan vill ge en ganska fullständig men ändå kortfattad beskrivning av islam, dess bakgrund, framväxt och tidiga expansion över stora geografiska områden. Boken försöker sammanfatta grunderna i den islamiska ideologin så som dessa framstår i islams egna skrifter. Den försöker även belysa hur islam relaterar till det moderna demokratiska samhället och inte minst dess företrädares aspirationer för islam i väst. Boken har tillkommit under en tid då islam och dess yttringar fått en aktualitet i västvärlden, som få kunde ana för bara ett par decennier sedan.

Det framkommer nästan dagligen att okunskapen om islam är utbredd bland beslutfattare, aktörer inom media och folk i allmänhet. Islam under slöjan vill här försöka fylla ett tomrum genom att förmedla insikt om islam och bli en inkörsport till fördjupade studier av islam.

Ofta ses också exempel på vilseledande information från såväl företrädare för islam som västerländska debattörer. Det är författarens övertygelse att ingående kunskaper om islam och sharia är nödvändiga för att förstå och hantera den samhällsutveckling som Sverige och Europa är mitt uppe i.

Detaljer

Författare

Bertil Malmberg

Kategori:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Islam under slöjan”
0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter