Home Butik Böcker Runkalendern

Runkalendern

Magnus Stenlund

349 kr

Nytt i butiken

Beskrivning

Sveriges justitieminister anno 2021, Morgan Johansson, ville förbjuda runor. I den trendriktning som svensk yttrandefrihet befinner sig, är det väl bara en tidsfråga innan han kommer att lyckas. I den här boken passar vi därför på att visa så många runor vi bara hinner.

Under december 2020 ägnade Swebbtv de 24 dagarna fram till julen åt denna kulturella välgärning, en runa varje dag, i formen av en kalender som fick heta Morgan Johanssons Run-kalender. Första avsnittet hade snabbt nära 30 000 visningar och fick idel lovord.

Nu har denna Runkalender blivit en bok. Det är ingen vanlig bok om runor. Författaren går in på djupet och spårar runornas ursprung till bronsåldern och de gudar som dyrkades då. Vilka var dessa gudar och hur har deras roll skiftat genom seklerna? Runorna ger antydningar om hur olika gudars makt stigit och falnat och hur de antagit nya skepnader.

Magnus Stenlund (f. 1962) har ägnat sig åt sitt svenska historieprojekt sedan 2012. Det här är den andra boken i en trilogi. Den första heter Blodet och jorden (2022) och behandlar neolitikum, med de allra senaste arkeogenetiska rönen som stöd för Eddaberättelser och myt, som nu visat sig vara sanning – Sverige var de germanska folkens Urheimat.

Detaljer

Kategori:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Runkalendern”
0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter