”Cancel culture” på dagens Ukrainamanifestation

”Cancel culture” har blivit ett begrepp för när personer med andra åsikter tystas från att göra sin röst hörd. En manifestation mot kriget i Ukraina fick ett helt nytt fokus när arrangörerna tvingades censurera vem som skulle få tala. Om inte en specifik talare togs bort skulle ett antal deltagare hoppa av.

Under lördagen kommer en manifestation äga rum i Malmö mot det pågående kriget i Ukraina. Men inför arrangemanget har fokus plötsligt hamnat på vem som ska tala.

Om sverigedemokraten Magnus Olsson skulle tala hotade ett par aktivister och organisationer, under ledning av Vänsterpartiet, att hoppa av, rapporterar Sydsvenskan.

För dessa aktörer var manifestationen inte det viktigaste, utan snarare att de inte kan tolerera att personer med andra åsikter i andra sammanhang får komma till tals.

Sandlådenivå

Arrangörerna Malmö against the war och ukrainska NGO Poruch blev tvungna att dra tillbaka Olssons inbjudan för att hålla ihop manifestationen.

– Det var min absoluta förhoppning att vi skulle ha kunnat enas och för en gångs skull komma ifrån den här sandlådenivån, kommenterar Olsson i pressmeddelande på Sverigedemokraterna Malmös hemsida.

Olsson säger vidare att han aldrig tänker låta någon annan sätta munkavle på honom.

På sin hemsida uttrycker Vänsterpartiet Malmö en belåtenhet över att ha kunnat censurera manifestationen. Det återstår att se hur stor trovärdighet deras och de andra censurivriga aktörernas talare kommer ha, om dessa talar om vikten av demokrati och tolerans, när de själva visat sig vara både odemokratiska och intoleranta.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter