Carl Lundström: ”Det behövs en generalstrejk”

Vi behöver inte de här åsnorna som sitter och fördelar pengar mellan olika offergrupper

IT-företagaren, en av grundarna till Frihetsnytt och en av profilerna bakom Svenska Bok- & Mediemässan – Carl Lundström intervjuades av Zoia Zakariasdotter på senaste mässan. De pratar om yttrandefrihet, Carls händelserika liv, hur samhället har förändrats och framtiden.
Detta är ett kort utdrag ur intervjun.

Carl föddes i Filipstad, där hans far drev en knäckebrödsfabrik. Fadern dog när Carl var 13 år och ett par år senare flyttade familjen till Stockholm. 1982 sålde Carl och de fem syskonen företaget Wasabröd. Därefter ville Carl att pengarna från företagsförsäljningen skulle användas på ett bra sätt i Sverige, vilket gjorde att han började finansiera uppfinningar. Carl startade även några företag som gick riktigt bra, exempelvis Rix Telecom.

Samtidigt började det politiska intresset växa starkare. Här får vi höra Carls egen version av det som står att läsa om hans liv med bland annat inblandningen i Pirate Bay-målet där Carl dömdes till fängelse.

Den här mässan handlar ju om yttrandefrihet, får man yttra sig fritt i Sverige idag?

– Jag förstår inte vad folk ser för problem med det, jag yttrar mig fritt. Det har aldrig hänt mig någonting. Det är i och för sig lätt för mig att säga att jag kan yttra mig fritt, jag kan ju försörja mig själv. Inte bara på grund av mig själv utan även på grund av min far och min farfar. Jag har alltid varit ekonomiskt trygg. Men det är inte alla som har det så och de har ingen yttrandefrihet. De blir av med sin försörjning om de glappar och det är för deras skull som jag bryr mig om det här. Jag känner ett ansvar för hur det ska gå i framtiden.

Jag vill gärna vara en av de som man kanske minns för att man gjort något för någon annan än sig själv

Carl Lundström
Ser du en positiv utveckling i åren sedan 2020? Saker har drivits så hårt så folk nästan tvingats att omvärdera saker och vakna.

– Ja det är det som är så bra, de som driver på eländet är övermodiga och glupska. De fattar inte när det är nog och detta blir deras fall.

– Folk blir mer medvetna och det kommer till slut leda till ett stort problem för makten och en stor glädje för folket, avslutar Carl.

Lyssna på hela intervjun här!

KATEGORIER

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några varor i din varukorg ännu.

Bläddra bland produkter