Eliten förklarar krig mot kontanter och bitcoin – Bankman-Fried styr politiken?

Tiden har kommit: Även amerikanska FED, USA:s privatägda centralbank, förbereder sig för att införa en helt digital statsvaluta – i samarbete med de privata storbankerna och en rad andra centralbanker. Den finansiella eliten har valt väg i sin kamp för att försvara sitt världsherravälde mot politikfria valutor.

CBDC, Central Bank Digital Currency, är pengar som utfärdas direkt av centralbankerna utan affärsbankerna som mellanhand. Att affärsbankerna denna gång fråntas sin roll som penningtryckerier är en demokratisk vinst eftersom centralbankerna befinner sig ett steg närmare väljarna i den valutapolitiska beslutskedjan.

Frihetliga bedömare menar emellertid att de negativa effekterna överväger starkt. Schweiziska Weltwoche beskriver CBCD som en ”revolution från ovan”. Digitala centralbanksvalutor är ett programmerbart betalningsmedel som är mycket praktiskt, men som tar bort varje spår av anyonymitet och insynskydd som funnits i det nuvarande systemet med kontanter och bankbetalningar.

Sammansmältning av statens och din plånbok

CBCD öppnar för en sammansmältning av medborgarens plånbok med olika offentliga och privata databanker. Endast den politiska fantasin sätter gränserna: Vaccinationsstatus, betalningshistorik, koldioxidavtryck, ogillat eller påbjudet agerande – listan över skäl att mixtra med medborgarnas pengar kan förlängas med en timmas varsel. Varför inte resehistorik och misstankar om kontakter med ett bojkottat land? Varför inte samröre med lokala ”våldsbejakande” oppositionella sammanslutningar? Eller kontakter med någon medlem av någon nyligen förbjuden förening?

Vi kan till och med vänta oss anledningar som vi inte får reda på – eftersom de omfattas av sekretess ”för rikets säkerhet” eller eftersom uppgiften ”kan försvåra pågående utredningar”. Det kinesiska systemet med ”medborgarpoäng” kan komma att tjäna som förebild.

CBDC ger obegränsade möjliigheter för ”busybodies” som Alice Wold och Greta Thunberg att reglera oss andra.
Om det, som Wold säger, är ”livsfarligt” att lyssna på vaccinkritier, varför skulle folk få sända bidrag till deras websajter?
Och om jordklotet, som Thunberg säger, är på väg att gå under på grund av bilar, båtar och mopeder, varför ska män få tanka dessa fordon som de vill? Med CBDC kan allt regleras i realtid. Dessa damer kommer inte att vara ensamma i kön av regeringsnära aktivister som vill att använda möjligheterna. Foto Wikipedia/YouTube

WEF ombord sedan länge

Den brittiska premiärministern Richi Sunak är en entusiastisk förespråkare för CBDC och Frihetsnytt har tidigare vidarebefordrat hans tämligen ihåliga argument. Den som vill läsa om fördelarna med CBCD kan även vända sig till WEF, World Economic Forum. På deras hemsida räknas en rad måttligt intressanta fördelar upp – men ingen nackdel. Bedömare menar att WEF återigen positionerar sig som en direkt folkfientlig påverkansoperation från Makthavarna du aldrig valde.

Schweiziska Weltwoche fastslår att CDBC de facto innebär en enorm kontrollförskjutning bort från medborgarna till förmån för en internationell centralbankskartell. Till en aktör som står på tröskeln mellan privat och offentlig makt – ett typiskt ”public-private partnership” av det slag som WEF-ledaren Klaus Schwab svärmat för i åratal. Om CBCD blir det allmänt använda betalningsmedlet är tanken på pengar som tryckt frihet passé.

Kontrollsystem på god väg

Politiker i Klaus Schwabs stall jublade över covid19 som ”möjlighetens fönster” för att bereda marken för påtvingade beteendeförändringar och nya registreringsåtgärder.

I lika hög grad används terrorism som en möjlighet att få människorna att acceptera alltmer närgången punktmarkering av sig själva. Under åratal har regeringarna vant svenskar och andra européer vid att tvingas förklara sina privata förhållanden för sina banktjänstemän. Oförvitliga medborgare måste berätta vad de ska använda sina egna pengar till – med förevändningen att kontohavaren annars kanske skulle skänkt pengarna till en terrorist, som skulle köpa bomber för beloppet och spränga folk i luften.

Beroende på land är medborgarna ibland mer, ibland mindre beroende av kontanter. I Schweiz och Tyskland använder man gärna kontanter, i Sverige håller det på att försvinna. Inte nog med det: För att köpa guld för mer än 20 000 kronor måste man identifiera sig i hela EU – som om man köpte ett skjutvapen. EU planerar vidare att kontantbetalningar över 10 000 EUR ska förbjudas – i första steget.

Bitcoin, den största och mesta digitala valutan – förutom kontanterna måste eliten även neutralisera detta finansiella andningshål för den som inte vill ha regeringen som delägare i sin plånbok. Foto: YouTube https://www.youtube.com/watch?v=2TyZy2asFa8

Bitcoin & co – grus i kontrollmaskineriet

Kontanter och bitcoin är två av maktelitens oförsonliga fiender. Att spara i kontanter har man redan funnit botemedel mot – inflation, återkommande byten av sedlar, bankkrångel, maxgränser för betalning och resande samt fördyring av butikernas kontanthantering hos bankerna. Med kontanterna mer eller mindre likviderade är framväxten av fria kryptovalutor den största nageln i ögat på centralbankskartellen.

Den största kryptovalutan bitcoin är redan spridd till över trehundra miljoner digitala plånböcker. Attraktionskraften går i konjunkturcykler, som återspeglas i det fluktuerande priset – men antalet digitala plånböcker multipliceras med några års mellanrum. Experter som analytikern Willy Woo utgår från att antalet Bitcoin-plånböcker kommer att bryta igenom miljardstrecket på fyra år, om trenden fortsätter.

Idag används bitcoin nästan uteslutande för sparande och spekulation, ett slags digitalt guld. Men om Woo:s prognoser stämmer blir bitcoin inom kort en parallell tillgångsklass, en inofficiell världsreservvaluta. Bitcoin blir en reservvaluta som varken banker, politiker eller internationella intrigmakare kan stoppa och vars transaktioner de bara har begränsad insikt i.

Den dag då bitcoin börjar användas på detta sätt, (det som var uppfinnarens avsikt från början), befrias alla länders medborgare från elitens penningmonopol – ett historiskt ögonblick.

Det speciella med Bitcoin är att det körs på en distribuerad infrastruktur. Blockkedjan är helt agnostisk, d.v.s. den skiljer inte på ursprung, kön, politiska attityder eller medborgarpoäng. Tillgången till bitcoin kan inte hindras för någon. Rätt förvarad kan denna klass av tillgångar inte beslagtas eller konfiskeras av någon stat.

Två CBDC-profitörer? Rischi Sunak och Caroline Ellison - foto YouTube och Zerohedge
Två CBDC-profitörer? Rischi Sunak och Caroline Ellison – foto YouTube och Zerohedge
Enligt Weltwoche är det inte osannolikt att premiärministern och kryptobedragerskan arbetar för samma mål: Finanselitens oinskränkta makt. Huvuvida framförallt Ellison begripit de grundläggande skälen varför hon och hennes kavaljer Sam Bankman-Fried blivit gynnad av makthavarna är en annan fråga.

Bankman-Fried – både Jesus och Judas för CBDC?

I detta sammanhang väcker FTX-Global-skandalen flera frågor. En storbedragare vid namn Sam Bankman-Fried hyllades av de elitkontrollerade medierna. Än idag när han sitter i häkte försöker de officiella medierna sätta ner honom så varsamt som möjligt. Ingen tidning intervjuar någon av de tusentals medelklass-amerikaner som blev ruinerade. Ingen kommentator ifrågasätter fräckheten hos de demokratiska partiet som nu erbjuder sig att lämna tillbaka 1/40 av de ca. 400 miljoner kronor som hamnade i deras partikassor. Frihetsnytt rapporterade i ett flertal artiklar.

Liberalen Bankman-Fried har de bästa förbindelser till det amerikanska etablissemanget – inklusive deras tillsynsmyndigheter. En familjevän till hans affärs- och kärlekspartner Caroline Ellison är Gary Gensler, ordförande för SEC, Security and Exchange Commission. Carolines far var tidigare Genslers överordnade. I en intervju har Ellison betecknat den amerikanske överåklagaren Merrick Garland som sin ”wingman” – ZeroHedge rapporterade.

De politiska donationerna från FTX-Global inriktades medvetet på politiker som hade ansvarspositioner inom regleringen av kryptovalutor. Samtliga mutkolvar företrädde Bankman-Frieds linje: Mer reglering och mer informationsutbyte mellan kryptobörserna, bankerna och staten.

Dagens Industri rapporterar idag att borgenssumman för Bankman-Fried är satt till motsvarande 2,6 miljarder kronor. Om mannens föräldrar råkar ha en sådan summa liggande i byrålådan borde detta leda till frågeställningar – som man inte förvänta tas upp av etablerade massmedia.

Weltwoche frågar sig om tillsynsmyndigheterna blundade för den obefintliga bokföringen och de gigantiska penningöverföringarna från FTX Global? Enligt tidningen är det uppenbart att Bankman-Fried har behandlats med silkesvantar av både press och rättsväsende. Spelade han en dubbelroll, som både Jesus och Judas? Det kan inte uteslutas att han var en elitens mullvad med uppgift att misskreditera kryptobranschen.

Genom att vifta med möjligheten att smussla undan miljard dollar eller två kan man få dummare personer än Sam Bankman-Fried att begå olagligheter. Nu kan Bankan-Frieds och Ellisons släktingar inom politik, storfinans och myndigheter använda FTX-fiascot för att slå ner på hela kryptoindustrin och bojkotta och reglera den till döds – medan centralbanksstödda digitala valutor gynnas.

Vem blir vinnaren?

Som WEF poängterar har ett stort antal centralbanker drivit pilotprojekt där man under många år provat vilka medel som fungerar för att tvinga människorna att använda CBDC – vad WEF inte inte skriver är att ingen av dessa projekt har lyckats. Frihetsnytt kunde nyligen rapportera att Nigeria mer eller mindre givit upp efter att två år försökt införa CBDC – endast 0,5% av befolkningen har visat intresse för att överge landets illa fungerande betalningssystem till förmån för CBDC.

Genom att upplysa frihetliga läsare om de infernaliska avsikterna bakom CBDC har media en viktig uppgift att fylla – att uppmuntra svenskarna att ta efter nigerianernas exempel och avvisa alla framtida erbjudanden om att använda den så kallade ”e-kronan”. I kampen mellan bitcoin och kontanter å ena sidan och CBDC å den andra är det medborgarna själva som utkorar vinnaren.

RÄTTELSE: Caroline Ellisons fader är inte SEC-ordföranden Gary Gensler som tidigare uppgivits i denna artikel. Hennes fader har varit Gary Genslers chef. 
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter