Censurattack: Youtube stänger ned SD-konton

Etablissemanget har gått till full attack mot Sverigedemokraterna efter ”avslöjandet” om partiets påstådda ”trollfabriker”. Efter att media och politiker krävt åtgärder passar även Youtube på att censurera det fira ordet.

Enligt TV4:s Kalla Fakta bedriver Sverigedemokraterna (SD) en ”trollfabrik”, med olika konton som ska styra det offentliga samtalet. Flera konton på olika plattformar pekas ut som ”trollkonton”, vilka påstås vara styrda av SD:s kommunikationsavdelning.

Stänger ned utpekade konton

Emanuel Karlsten. Foto: Wikipedia/ Martin Ridne/ CC BY 3.0 DEED
Emanuel Karlsten. Foto: Wikipedia/ Martin Ridne/ CC BY 3.0 DEED

Nu rapporterar journalisten Emanuel Karlsten att Youtube har stängt ned tre av de konton som anklagas för att vara ”trollkonton”.

Enligt Kalla Fakta ska tre konton på Youtube vara ”bekräftade SD-trollkonton”: FilosofiFabriken, jimmiemoments och meanwhileinswe. När Frihetsnytt söker på dessa konton fås ingen träff, förutom på meanwhileinswe. Där finns endast en film och det är oklart om det är det utpekade kontot.

Enligt Karlsten finns ingen hänvisning till vilka regler som kontona ska ha brutit mot. Google, som äger Youtube, har inte velat uttala sig.

Alternativ till censur

Youtube har den senaste tiden blivit ökända för sin aggressiva censur av oliktänkande. Den SD-knutna kanalen Riks har tidigare blivit nedstängd efter att ha uppmärksammat terrorattentatet i Bryssel. Även Frihetsnytt har drabbats av censur vid olika tillfällen och fått filmer borttagna.

Därför har Frihetsnytt valt att satsa alltmer på att publiceras på Rumble, där yttrandefriheten är en central del av profilen. Kanalen hittar du här.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter