Censurkrav på sociala medier avslöjade – Satir om vaccin skulle tystas

En omfattande rapport har tagits fram, som avslöjar hur den amerikanska regeringen under president Biden bedrev censurkampanjer rörande covid-19 och vaccin. Sociala medier förväntades tysta alla kritiska inlägg, även satir som drev med vaccinen.

Det har varit känt sedan en tid tillbaka att den amerikanska regeringen, under president Joe Biden, arbetat hårt för censur på sociala medier. Utöver sådant som rör presidentsonen Hunter Bidens ljusskygga förehavanden, har censuren även riktats mot inlägg som utmanar den etablerade bilden av covid-19 och vaccinen.

Enorm kampanj

Joe Biden. Foto: Wikipedia/ Adam Schultz/ Public domain
Joe Biden. Foto: Wikipedia/ Adam Schultz/ Public domain

Nu har en rapport tagits fram av representanthusets1 juridiska kommitté, rapporterar Fox News. Där har man gått igenom e-post som skickats mellan regeringsrepresentanter och företrädare för de stora sociala medierna. Bland dessa fanns Facebook, Youtube och Amazon.

Där framkommer det att Biden-regeringen 2021 pressade företagen att aktivt censurera ”desinformation” om covid-19 och kritik mot vaccinen. Det framkommer att Facebook, Youtube och Amazon införde en hård censur mot det som pekades ut som ”desinformation”, samt begränsade vilka böcker som fanns tillgängliga på Amazon Marketplace.

Mejl avslöjar politikernas censuriver

Mejl som skickats mellan företrädare på Facebook visar dock att Biden-administration ville gå betydligt längre än så. Där framkommer uppfattningen att regeringen ville ta bort all ”negativ information eller negativa åsikter om vaccinet”, samt även ”humoristiska eller satiriska inlägg som antyder att vaccinet inte är säkert”.

Nu, efter att ha fått och gått igenom tiotusentals mejl och andra relevanta icke-offentliga dokument, kan kommittén och utvalda underkommittén tillhandahålla en mer komplett bild över hur och i vilken utsträckning som Vita huset under Biden pressade företag att strypa yttrandefriheten, står det i rapporten, enligt Fox News.

Den aggressiva censur som Biden-regeringen ägnat sig åt har fått allt större uppmärksamhet. Frihetsnytt har tidigare rapporterat hur före detta chefer på Twitter (numera X) utretts för sitt samarbete med FBI för att ta bort inlägg med maktkritiskt innehåll.

Frihetsnytt drabbat

Frihetsnytt har drabbats av den censuriver som har rått vad gäller vaccinkritik och diskussioner om covid-19. I september 2023 publicerades en intervju med den amerikanske läkaren Pierre Kory, som hade utmanat läkemedelsindustrin om vaccinen. Filmen fick endast ligga uppe ett par minuter innan Youtube stängde ned filmen, spärrade Frihetsnytts konto i två veckor och delade ut en varning.

  1. Den ena av den amerikanska kongressens två kamrar. Den andra är senaten. []
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter