Centern: Ungdomsgårdar ger färre invandrarbrott – men vi vägrar säga hur!

Annie Lööf har presenterat ett schackdrag mot den allt värre brottsligheten bland ungdomar från icke skidåkande länder: Ungdomsgårdar. Eftersom beprövad erfarenhet visar att ungdomsgårdar i högre grad används för planering än för förebyggande av invandrarbrott tog Frihetsnytt kontakt med Centerpartiet. I vår telefonintervju försöker en sakkunnig på partiets kansli i riksdagshuset kasta ljus över ungdomsgårdsfrågan. Klicka på knappen ovan för att lyssna.

Redan 1973 fastslog en statlig utredning att varken fler ungdomsgårdar eller starkare utomhusbelysning kommer att lösa problemen med invandrares brottslighet. ”Försök att finna renodlade och väl avgränsade orsaker till brottslighet, konformitet eller över huvud taget något mänskligt beteende är önskedrömmar och dömda att misslyckas”. (SOU 1973:25, s. 13). Bland annat sådana slutsatser har legat till grund för lösningsförslagen från partierna AFS, Alternativ för Sverige, och NMR, Nordiska Motståndsrörelsen. De båda partierna fordrar utvisning av hela de utlänningssegment som brottsligheten utgår ifrån.

Centerledaren Annie Lööf tror sig emellertid veta bättre än både den statliga utredaren och de båda partierna. I måndags presenterade hon ett alternativt lösningspaket:

 1. framtidstro
 2. poliser
 3. sommarjobb
 4. ungdomsgårdar
 5. idrotts- och föreningsliv
 6. mödrar i arbete
 7. mödrar som kan tala svenska

Förslag som redan genomförts

Fritidsnytts genomgång visar att alla den kvinnliga partiledarens lösningsförslag redan är genomförda.

 1. Framtidstron är god. När man talar om invandrarbrottslighet handlare det i första hand om muslimer. Framtidstron bland muslimer i Sverige och Europa är strålande, förmodligen bättre än de kristna européernas framtidstro. Med jämna mellanrum publiceras bombastiska citat från deras ledande män om hur muslimerna är på god väg att ”erövra” Europa. Från invandrarungdomen i Sverige vet vi sedan årtionden att tongivande invandrarungdomar har en starkt framtidstro i och med yttranden om hur de ”krigar mot svenskarna”. Centerpartiet – Sverige 1-0.
 2. Poliser är något som Sverige har fler av än någonsin. Förutom dessa anställer rikspolischefen så många som han överhuvud taget kan få tag i. Aspiranterna gallras och utbildas dessutom till att avsky var och en som skulle dristas kritisera generös invandrarpolitik. Centerpartiet – Sverige 2-0.
 3. Sommarjobb är något som den enskilde söker och får beroende på utbud och efterfrågan. Varken Annie Lööf eller någon annan partistrateg kan kräva en ändring av detta grundförhållande. Brottslingar är för övrigt personer som väljer bort hederligt arbete och föredrar brott som vägen till framgång och inkomster. Dessa grundfakta är en fullvuxen kvinna som Annie Lööf medveten om. Centerpartiet – Sverige 3-0.
 4. Ungdomsgårdar eller fritidsgårdar finns redan i mer än tillräckligt antal, vilket i förtäckta ordalag erkänns under SVT:s interjvu – partiledaren efterlyser bara ”aktiva” fritidsgårdar. Frihetsnytts intervju med centerns expert Gisela Chand handlar om vilken slags aktiviteter som egentligen försiggår där. Den akademiska avhandling som publicerats om denna sak varnar för att ungdomsgårdarna fungerar på samma sätt som fängelserna – mötesplatser där nya brott planeras och nya gängmedlemmar rekryteras. Om graden av ”aktivitet” syftar på att öka personalens aktivitet har det redan blivit klart att även detta hittils har varit ett skott i foten – polisen har konstaterat att personalen på ungdomsgårdar i invandrartäta områden kommer att ha en liknande sammansättning och karaktär som de unga besökarna. En ökad personaltäthet på sådana ställen får ofta samma effekt som det gamla uttrycket att ”sätta bocken som trädgårdsmästare”. Centerpartiet – Sverige 4-0.
 5. Idrott är även detta en frivillig sysselsättning som ingen politiker kan kräva att någon medborgare ska ägna sig åt. Kravet kan liväl ses som förverkligat – i hög grad har våldsamma kampsporter, framförallt boxning blivit populärt bland invandrarungdomar. Centerpartiet – Sverige 5-0.
 6. Mödrar i arbetslivet – se punkt 4. Utbud och efterfrågan styr arbetsmarknaden. Uppenbarligen har muslimska mödrar samma målsättning som Centerpartiet, nämligen en mångdubbling av den utländska befolkningen i Sverige. Då finns inte mycket tid för yrkesarbete. Centerpartiet – Sverige 6-0.
 7. Mödrar som kan tala svenska – Sverige erbjuder sedan många år både kostnadsfri och starkt subventionerad undervisning i svenska språket. Frihetsnytts genomgång visar således att även punkt 7 är ett infantilt och meningslöst krav som hennes parti för länge sedan har fått genomfört. Centerpartiet – Sverige 7-0.

Klicka på den röda knappen ovan för ett smakprov på makthavarna vilja och förmåga att stå för sina handlingar och uttalanden. Bedömare menar att verkliga lösningar på Sveriges våldsspiral ligger närmare de båda ovannämnda partiernas förslag än Centerpartiets. Dessutom har det på sociala medier länge rests krav på att Annie Lööf själv och alla hennes oförskämda partitjänstemän bör uppmuntras att åtfölja de brottsliga invandrarna på deras resa till avlägsna världsdelar.

Reporter: Rober Rosenqvist

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter