Centerpartiet tappar sin egen målgrupp till SD

Efter att Centerpartiet under lång tid prioriterat mångkultur och storstadspolitik, har deras historiska målgrupp, bönderna, fått nog och väljer partier som Kristdemokraterna och framförallt Sverigedemokraterna.
"Bonde bröt för odling byggd"
”Bonde bröt för odling byggd”, Nordiska Muséet. I hundratals år var det bönderna som bar upp Sverige och tog till vapen när landet och bygden skulle försvaras. Foto: Wikipedia/ Raphael Saulus

En av Sveriges allra äldsta och anrika yrkesgrupper, bönderna, tröttnar alltmer på etablissemangets fokus på städerna över landsbygden. Sedan länge har partiet som många bönder stött, Centerpartiet (C), vänt sig bort från landsbygden och lagt större fokus på invandring och globalistiska projekt kopplade till EU.

Men till slut har C förlorat en stor del av sin trovärdighet på landsbygden, vilket märktes i höstens riksdagsval, rapporterar Dagens Nyheter (DN).

Det är framförallt ett parti som bönderna nu riktar sitt hopp till, Sverigedemokraterna (SD), som i större utsträckning än de andra partierna tagit landsbygdens åsikter på allvar.

Förlorar sina traditionella lojaliteter

Till och med Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) har börjat närma sig SD och enligt interna källor håller man på att distansera sig från C, som inte längre anses kunna ta vara på landsbygdens intressen, enligt DN. LRF har annars alltid utgjort en stark allierad till C, på samma sätt som Landsorganisationen i Sverige (LO) utgjort en maktfaktor för Socialdemokraterna (även det ett område där man tappar mark till SD).

Det som ska utgöra droppen som fått bägaren att rinna över för många bönder, var när Centerpartiets valberedning föreslog Muharrem Demirok som ny partiledare, enligt bonden Mikael Bäckström, som själv lämnade C för Kristdemokraterna (KD). Centerpartiet visade därmed att de prioriterar andra grupper.

Centerpartiets tapp av den samhällsgrupp, som så länge utgjort deras kärnväljare, visar bara att de slåss om samma väljare som de andra politiskt korrekta partierna. Att bönderna går till SD talar för att mångkultur och globalism inte har något att hämta ute i den svenska myllan.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter