Chefsläkaren: ”Ta inte det nya vaccinet”

När det nya vaccinet börjar släppas mot den nya covid-varianten, höjs varnande röster mot att ta vaccinet. En av dessa är den högste ansvarige läkaren i delstaten Florida.
Joseph Ladapo. Foto: Wikipedia/ Florida Department of Health
Joseph Ladapo. Foto: Wikipedia/ Florida Department of Health

Under torsdagen hölls en presskonferens i Jacksonville, Florida, med delstatens guvernör, presidentkandidaten Ron DeSantis, och Floridas chefsläkare Joseph Ladapo.

Presskonferensen, som hade namnet ”Mandate freedom” (sv. ”Mandatfrihet”), handlade om de restriktioner som Florida motsatte sig under pandemin och hur etablissemanget försökte få igenom ett otestat vaccin, som i efterhand har visat sig innebära stora risker för framförallt hjärtproblem.

Inga bevis för att vaccinet är en säker produkt

Ladapo inledde sin del av presskonferensen med att berömma DeSantis för att han inte lät sig pressas av media och andra politiker till att driva igenom de allvarliga inskränkningar av frihet, som skedde på flera andra håll runtom i världen.

Han gick därefter över till att kommentera det nya vaccin som kommer att släppas, mot den nya covid-varianten, och avrådde åhörarna från att ta det. Orsaken är att vaccinet inte är testat och det finns inga bevis för att det är vare sig säkert eller effektivt.

Det har inte gjorts några kliniska prövningar som visar att det är en säker produkt för människor – och inte bara det, sedan finns det många röda flaggor, var Ladapos inledande kommentar om vaccinet på presskonferensen.

Studier visar riskerna med vaccinet

Han hänvisade även till studier som visade att över tid innebar mRNA-vaccinen en ökad risk för att smittas av covid-19. Exakt vilka studier det rör sig om framkommer inte, men en av dem kan vara en studie som publicerats av tidskriften BMJ.

Tyvärr kommer ni att få höra människor i TV, som försöker förklara varför ni ska vara bekväma med det. Ni ska vara bekväma med att ta en produkt som i slutändan, liksom dess föregångare, ökar risken för att ni ska insjukna i något, sade han.

Han tog även upp den studie som visar att spikproteiner1 i flera fall blivit kvar i kroppen lång tid efter att man tagit vaccinet, vilket Frihetsnytt skrev om.

Istället för att förlita sig på vaccinet betonade Ladapo hur viktigt det är att man tar hand om sig själv, tränar och äter nyttigt.

Se presskonferensen nedan. Videon är inställd för att börja där Ladapo talar om vaccinet.

Onödigt att ta flera vaccindoser

En som håller med Ladapo är Dr. Brett Osborn, styrelsecertifierad neurokirurg och livslängdsexpert i West Palm Beach. För Fox News berättar han att dödligheten hos covid minskar och snart kan jämföras med influensa. Att då ta vaccindoser mot detta är onödigt anser han.

– Infektionen i sig antar nästan alltid ett godartat förlopp hos lågriskindivider, och på samma sätt tror jag inte att vårt immunförsvar ska berövas utmaningar, säger han till Fox News, syftandes på att det är just sjukdomar som håller igång immunförsvaret och tvingar det att ständigt stärkas.

Osborn berättar att han själv väldigt sällan blir sjuk och fokuserar på det som Ladapo förespråkade: ett hälsosamt leverne, snarare än att återkommande vaccinera sig.

  1. Spikprotein är det som viruset använder för att kroka fast i kroppens celler och skapa en covid-infektion. Källa: Karolinska Institutet []
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter