Chocken – nedrustning av polis gav ökad brottslighet

En kampanj bland rasaktivistiska politiker att nedrusta polisväsendet, ”defund the police” har resulterat i en kraftig ökning av brottslighet. I norra Bronx är ökningen 30 %.

Det är Fox News som gjort en omfattande kartläggning av följderna till kampanjen ”Defund the police” (”Nedmontera polisen”), som drivits av vänsterpolitiker i ett antal städer efter krav från rasidentitära Black Lives Matter.

Politisk aktivism drivande faktor

Det är framförallt New Yorks 16e kongressdistrikt, som den demokratiske kongressledamoten Jamaal Bowmans ansvarar för, som sett en massiv ökning av brottsligheten. Norra Bronx, som hör till hans distrikt, som varit värst drabbat med en ökning på 30 %.

Bowman har dock fått skörda draksådden av sin egen politik. Som uttalad socialist och anhängare av BLM har han aktivt drivit på en avveckling av poliskåren. Han är även av de sex demokratiska kongressledamöter som utgör ”The Squad”, en gruppering som driver på radikala vänsteråsikter i kongressen.

Redan från dag 1 som Bowman tillträdde sin post propagerade han aktivt för en nedmontering av det amerikanska rättssystemet, som han beskriver som ”grymt och inhumant” och att det inte går att reformeras.

Skärmdump från Jamaal Bowmans hemsida https://bowmanforcongress.com/meet-jamaal/

Ökning av vissa brott på 153 %

Polisdistrikt 50 i Norra Bronx är det värst drabbade området, där man sett en ökning på 74 %, samt en ökning av rån på 123,5 % och bilstölder på 153 % , sedan förra året. Trots sina oupphörliga mutliga attacker mot poliskåren, krävde Bowman polisbeskydd av sitt hem i Yonkers i samband med stormningen av Kapitolium 6 januari 2021. Under två veckors tid genomförde den nedbantade poliskåren direktpatrulleringar i närheten av politikerns hem.

Finanseliten underblåser rasmotsättningar

Jamaal Bowmans marknadsför sin politiska plattform för ”arbetande familjer”. Det finansiella stödet kommer emellertid från personer som knappast har ägnat sig åt arbete i traditionell bemärkelse. BLM-rörelsen har haft ett massivt understöd i form av miljardbelopp som utbetalats från amerikanska finansmiljardärer och deras stiftelser, bland andra Open Society Foundation och Ford Foundation. (Den sistnämnda har sedan länge ingenting med bilfabriken med samma namn att göra).

Foro: Reddit (v), officiellt foto (h)
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter