Chockhöjningar av elen igen

Elpriserna fördubblades idag i samtliga elprisområden. Under helgen tros ytterligare en fördubbling av priset följa. Den kallare temperaturen de senaste dagarna har gjort att efterfrågan ökat och priset följer efter.

Elpriserna fördubblades under fredagen och i helgen väntas ytterligare minst en fördubbling av det redan höga elpriset, trots att helgpriset i regel är lägre.

I elprisområde ett och två, i norra delen av landet, hamnar priset idag på i snitt 1,16 kronor per kilowattimme. I södra Sverige, elprisområde, tre och fyra, landar det på 1,18 kronor. Därpå tillkommer skatt, moms, nätavgift och eventuella elhandelsbolagspåslag. Under gårdagen kostade elen 50 öre per kilowattimme i hela landet, skriver SVT.

Det är den lägre temperaturen som driver upp priserna till rejält höga nivåer igen, då efterfrågan ökar. Att det utlovade elstödet också blir försenat gör att svenska hushåll och företag kommer att drabbas hårt.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter