Christian Peterson frias från förtal

Journalisten Christian Peterson frias från anklagelser om grovt förtal efter ett åtal om att ha spridit uppgifter om ett pars sexuella relationer. För Frihetsnytt berättar han att det inte kan uteslutas att det finns politiska motiv bakom åtalet.

Under tisdagen meddelades den friande domen i Göteborgs tingsrätt rörande grovt förtal mot journalisten Christian Peterson, som den senaste tiden blivit känd för sina kritiska granskningar av extremvänstern. Åtalet rörde anklagelsen om att Peterson spridit uppgifter om ett pars sexuella relationer, där det förekommer bilder på när kvinnan har sex med andra män. Bland annat visar det hur hon har sex med mörkhyade män på sin arbetsplats, ett privat vårdbolag.

Det går inte att knyta Peterson till de inlägg som lagts upp på Twitter, eftersom det är flera personer som har tillgång till det för redaktionella ändamål.

Twitter kommenterar han domen och berättar att åtalet har förflyttats mellan flera åklagare som inte verkar ha velat gå vidare med ärendet, på grund av att bevisföringen varit så pass bristfällig. Han påtalar även att att förtalsmål brukar bedrivas civilrättsligt (ett mål mellan privatpersoner, där ingen myndighet företräder någon part) och att detta är ett försök från politiska aktivister att sätta dit oppositionella.

”Det här hade inte kommit om det inte vore för att det är jag”

Peterson uppger för Frihetsnytt att han är väldigt glad över domslutet och att tingsrätten friat honom, men det är inte omöjligt att det kan finnas politiska motiv bakom anmälan och åtalet.

Det kan vi bara spekulera kring, men med tanke på hur många förtalsstämningar som har kommit mot oppositionella röster som Katerina Janouch, mig, Lennart Matikainen och Joakim Lamotte och andra rättsprocesser som har varit helt galna. Vi ser gång på gång hur man har försökt komma åt såna som oss och ofta när man går in på de aktuella åklagarna i sociala medier, så ser man att de gillar Vänsterpartiet och så vidare. Jag tror inte att det här hade kommit om det inte vore för att jag är den jag är.

Han tror dock inte att det är sannolikt att domen kommer att överklagas till hovrätten.

Jag tror det blir svårt och att de i så fall hellre kommer med någon ny stämning.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

 1. Det är ju helt förfärligt !!!
  Sex på sin arbetsplats med mörkhyade män…..tydligen flera än en ….kanske samtidigt …inte undra på att det sprids veneriska sjukdomar.
  För all del…om någon/några har erotiskt utbyte på sin lunchrast så må så vara …men med vilt främmande n-ordet –och flera stycken som turas om…sånt gör man bara inte . I alla fall inte som anständig vit kvinna.
  En ”fallen kvinna ” sa man förr…och det passar ännu.
  Ett privat vårdbolag ???Skulle vilja veta vilket ? Vem 17 vill vårdas i livets slutskede av en kvinna som nyss deltagit i gruppsexorgier med n-ordet. Yäk !!! Urrrk. !! Tvi ! —

  Kvinnan kanske bör kanske försöka sig på en karriär som porrfilmsaktris istället—det tycks vara bra betalt med tanke på hur många kvinnor som söker sådana jobb på filmbolagen. Män får sämre betalt.

  • Som jag nästan misstänkte är det en sexuell grej…paret sysslar mycket med sex och partnerbyten -porr mm.
   Maken ger intryck av en macho-man …men tänder tydligen på ” sånt där ” och att spela in porr.

   (fast jag undrar hur dom tjänar pengar på porr numera ? )

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter