torsdag, 6 oktober, 2022

CIA använder cybervapet ”Beehive” för global övervakning

Kinesiska experter avslöjar den amerikanska spionplattformen ”Beehive”

Ett cybervapen som utvecklats gemensamt av USA:s Central Intelligence Agency (CIA) och den privata vapentillverkaren Northrop Grumman har nyligen avslöjats av kinesiska cybersäkerhetsexperter. Enligt en rapporten av National Malware Emergency Response Center är plattformen, som heter ”Beehive”, ett kraftfullt cybervapen från CIA som kännetecknas av avancerad design och operationer.

Plattformen som är AI-integrerad, kan bedriva fjärrskanning, exploatering av digitala sårbarheter, dold implantation av spionvara, genomföra ospårbara datastölder såsom filextrahering, intranätpenetrering och systemförstöring.

För att ytterligare dölja sin spionageverksamhet har CIA distribuerat nätverksinfrastruktur relaterad till ”Beehive”-plattformen runt om i världen. Kinesiska dataanalyser visar att CIA använder VPN-kanaler mellan huvudkontroll och terminalvärdar, som är brett distribuerade i Sverige, Kanada, Frankrike, Tyskland, Malaysia, Turkiet och andra länder.

Enligt rapporten etablerade CIA ett globalt spionagesystem baserat på ”Beehive”-plattformen och har genomfört urskillningslös cyberövervakning av värdefulla mål runt om i världen. Bland måltavlorna finns statliga myndigheter, politiska partier, icke-statliga organisationer, viktiga militära enheter, vetenskaplig forskning och medicinska institutioner.

Beehive har hjälpt CIA att stjäla en stor mängd hemlig information från offerländer och kontrollera deras viktiga informationsinfrastruktur. Det hjälper också underrättelsetjänsten att komma åt personuppgifter från hela världen, som USA behöver för att upprätthålla den västerländska bankhegemonin.

De kinesiska experterna varnade för att Beehive-exemplet borde tjäna som en påminnelse till världen om att så länge kärnhårdvaran och informationsinfrastrukturen tillhandahålls av privatägda telekombolag, däribland svenska Ericsson som världsledande part, är det mest troligt att de innehåller alla typer av bakdörrar för cyberattacker från det globala underrättelsetjänstkollektivet.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

Liknande artiklar

USA fortsätter sponsra kriget

CNN stäms av Trump på miljardsumma