Conny Andersson om Gud, djävulen och medvetanderevolutionen

Det djupa samtalet – Conny Andersson i samtal om Gud, djävulen och en massa annat

Vi fick ett samtal med spåraren och före detta polismannen Conny Andersson om sanning, Gud, djävulen, ledarskap och egot. Conny anordnar idag kurser i indiansk spårkonst, så kallad ”Tracking”, håller föreläsningar och coachar människor i att finna ett medvetet liv i sanning.
Han är en flitigt förekommande och en populär gäst på olika fria mediekanaler där hans erfarenheter som polis och av polisledningen ofta har varit ämnet. Idag har Conny sitt fokus på personlig utveckling, andlighet och sanning.

Conny utstrålar värme och glädje när han kommer in till oss i studion. Han som varit en riktig tuffing – en snut, som han säger själv, framstår faktiskt mer som en mild filosof.
Conny säger att vi lever främst i den yttre världen idag och att vi har tappat den inre människan. Han poängterar att värdighet är viktigt och att det innebär att vara i relation med sig själv, med sin moral, sin godhet och sin sanning. Det är viktigt att kunna vara stolt över sig själv och vem man är, hävdar han. Och det är detta samtalet ska handla om idag.

Det finns två vägar du kan välja; Guds väg eller djävulens.

Conny Andersson
Conny, vad är egot?

– För mig är ego en förutsättning för att du ska fungera som människa, för utan det blir du en biomekanisk varelse utan drivkraft och tydlighet om vad du vill och var dina gränser går. Därför blir du svår att avläsa för omgivningen. Egot behövs för att utveckla din karaktär, det du står för. När du utvecklar din karaktär/ditt ego gör du det för att du ska förgylla dig själv, din sanning och din värdighet utvecklas.

– För att vara goda människor som gör gott för oss själva och för andra, är det viktigt att tillämpa dygderna. De ger oss en kompassriktning. De eftersträvansvärda dygderna blev också sedermera lagar, så våra lagar bygger alltså på dygder och moral. Dygderna har tappats bort i vårt samhälle men jag kan se att de är på väg tillbaka.

Vad händer med en ledare som inte är sann mot sig själv, som säger en sak men gör en annan?

– Om du inte är stark i din självkänsla och du försöker kopiera en roll utefter omgivningens förväntan, skapas en konflikt i dig och du börjar splittras. Denna splittring korrumperar dig för så fort du inte är sann mot dig själv startar korruptionen, som för övrigt betyder sönderfall, och det är ett moraliskt, känslomässigt och andligt sönderfall. Detta påverkar din kropp och det går till och med att avläsa. Det är faktiskt mycket vanligt att beroendesjukdom följer på detta.

de är valda för att de är samvetslösa, själlösa,
psykopater och pedofiler

Conny Andersson
Vad får det för konsekvenser om en människa är riktigt korrumperad?

– En korrumperad människa som lever i sin lögn är ett lätt byte för de som agerar och har skapat den korrumperade situationen. Kan de få dig att leva i lögn så har de hållhakar på dig, eftersom du då måste leva i rädsla för att bli avslöjad. Hela det korrumperade systemet handlar om människans karaktär, mod och godhet och att överge dessa dygder för att istället bli en produkt och ett verktyg för någon annans syfte.

Men är psykopaterna som sitter och styr helt samvetslösa?

– Ja jag ser att de är utvalda just därför att de är samvetslösa, själlösa, psykopater och pedofiler. De har inte blivit det, utan är valda just därför, inte på grund av att de är skickligare än andra. De vet också att de är lätt utbytbara. Varken du eller jag skulle bli invalda till ett ledarskap där vi kan påverka samhället, för vi styrs av moral och godhet. Men dessa personer skulle aldrig överleva i en grupp av goda människor.

Såg du detta inom polisen?

– Ja massor! Dessa människor sa aldrig någonting, de bara lydde order och gjorde precis vad som förväntades och i princip var det bara de som blev chefer. Sådana som jag blev aldrig chefer.

Tror du att det i alla människor finns ett överjag som vet vad som är sant?

– Ja absolut. I dina drömmar på natten kommer dina sanningar fram och jag ser ju att det som ska styra – hjärtat – är förbundet med våra själar och det ska alltid leda. För då kommer vi rätt i vår sanning. När du kan leda dig själv i sanning så får du också förtroende och genom det skapas lojalitet. Då uppnås en styrka i ledarskapet och du attraherar människor med samma moraliska grund.

Hur hanterar man människor som agerar utifrån rädsla och hur hanterar man sin egen rädsla?

– Först och främst måste du börja med din egen kontroll av rädsla och att förstå vad rädsla är. För mig är rädsla oro, tvivel, stress, skuld, tvekan – alla dessa negativa uppfattningar som bryter sönder oss, är rädsla. Ingen kan göra dig rädd om du inte själv väljer det. Ju sämre karaktär, självkänsla och eget ledarskap du har, desto mer låter du dig influeras att bli rädd. Vi måste börja med oss själv och aldrig välja rädsla, inte ens om du är i en farlig situation, för du kommer agera sämre då.

Men rädslor kan väl också vara bra ibland, de kan skydda oss. Håller du med om det?

– Då vill jag ställa en fråga: Är du rädd när du kör bil?

Nej.

– Det borde du vara. Det dör och skadas flera hundra människor per år i trafikolyckor. I rädslan finns begränsningar. Den utsöndrar kortisol och adrenalin och påverkar din förmåga att tänka logiskt och bara att du är lite stressad gör det svårare att kunna organisera och planera. Ju farligare en sak är, desto mer närvarande måste du vara i dig själv. Som polis agerade jag mer lugnt och långsamt ju farligare situation jag befann mig i.

– Om vi inte är medvetna om vad rädsla är så blir vi automatiskt styrda, det blir som en reflex. Vi måste agera istället för att reagera för varje gång vi tillåter oss att blir rädda så begränsar vi oss.

Så fort vi går in i polarisering förlorar vi oss själva för vi tror
att vi måste välja

Conny Andersson
Vi har tappat balansen i samhället, mellan yin och yang. Det måste vara antingen det ena eller det andra. Kommunism eller kapitalism? Bra eller dåligt med invandring? Kan rädsla vara bra eller är det bara dåligt? Är detta ett problem tycker du?
– Ja detta är ju själva polariseringen. Yin kan inte finnas utan yang och vice versa, det är tillsammans de existerar. I samarbete – inte konflikt. Många gör fel, tycker jag, för de sätter en konflikt mellan kommunism och kapitalism, rädsla eller mod och gör dessa polariserande men vi behöver inte välja rädsla eller mod utan det ska vara rädsla och mod. Så fort vi går in i polarisering förlorar vi oss själva, för vi tror att vi måste välja.
Vill du berätta lite om begreppen Gud och djävulen?

– Jag är kristen men för mig är inte Gud religion eller ett system man ska tro på. För mig är Gud verklighet och jag följer Jesus lära med hans goda budskap om frid, kärlek och sanning. Om man inte följer det så kommer man till synden och djävulens väg. Där är det antingen eller; Guds rike eller djävulens rike. Väljer du Gud så väljer du det goda, det moraliska och dygderna. Väljer du djävulen så väljer du det syndfulla, destruktiva och lögnen.

– Jag anser att jorden styrs av djävulen, det är därför vi ser så mycket ondska men allt det du ser som är gott är Gud.

Jorden styrs av djävulen, det är därför vi ser så mycket ondska

Conny Andersson

Avslutningsvis berättar Conny att han vill ha en ”Medvetanderevolution” – en renässans och att den är genomförbar nu! Om alla bara bestämmer sig kan jorden börja förändras.

Han säger att vi behöver utveckla samarbetsförmågan och skapa goda relationer av lojalitet och brödra- och systerskap för då kan vi på riktigt skapa ett samhälle som fungerar, avslutar han.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter