Cornelia Jakobs på cannabiskonferens

27 maj hålls Stockholm Medical Cannabis Conference i Stockholm. Uppträder gör bland andra Eurovision-fyran Cornelia Jacobs.

Cannabisaktivisten Otto Larsson ligger bakom sajten Cannabis i fokus som anordnar konferensen tillsammans med Aureum Life, uppger Expressen. Stockholm Medical Cannabis Conference hålls på Norra bantorget i Stockholm från fredag morgon till lördag morgon.

”Konferensens syfte är att upplysa, informera och utbilda den svenska vården i Medicinsk Cannabis”, heter det på hemsidan.

Smärtlindringsklinik i Stockholm

Angelica Örnell är vd och verksamhetschef på smärtmottagningen Aureum Healthcare i Stockholm. I ett pressmeddelande förklarar hon syftet med konferensen:

”Att Medicinsk Cannabis nu är här i Sverige för att stanna som en god smärtlindrande kandidatsubstans och som därmed kan, i många förekommande fall ersätta den stora och mycket vårdslösa användning av opioider inom svenska vården, ja det är ju självklart. Det här måste vi prata mycket mer om.”

Medverkar gör bland andra Christian Engström, före detta Europaparlamentariker för Piratpartiet, som arbetat för en avkriminalisering av alla former av droger.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar