Då förväntas räntan sjunka igen

De ökande matpriserna är en stor anledning till att räntan och inflationen fortsätter stiga. Medborgarna tar nu egna initiativ för kunna hjälpa varandra i dessa svåra ekonomiska tider.

Branschorganisationen Livsmedelsföretagen (LRF) meddelar att matpriserna kommer fortsätta stiga under de nästkommande 6 månaderna. Detta tack vare de politiker som valde att implementera tyranniska restriktioner när Covid-19 spred sig över världen, vilket påverkade de internationella leveranskedjorna. Kriget i Ukraina är också en av anledningarna då Ryssland och Ukraina tillsammans står för nästan en tredjedel av den total veteexporten.

Riksbanken förväntas presentera ny räntehöjning

Imorgon torsdag den 24 november kommer Riksbanken presentera nya besked om räntan. Mycket talar för att det blir en ännu en räntehöjning.

Den senaste siffran visade på en inflationstakt på 9,3 procent i oktober. De ökande livsmedelspriserna sägs vara en stor anledning bakom inflationen.

Medborgarna tar egna initiativ

För att tackla de ständigt ökande livsmedelspriserna har många medborgare nu börjat ta egna initiativ. Flera facebook-grupper har startats i syfte att hjälpa personer som lever på små marginaler att få mat för dagen, såsom gruppen ”Mathjälpen i Sverige”.


Frihetsnytt kommer inom kort publicera en artikel om hur du och din familj kan förbereda er för olika krissituationer som kan leda till stängda matbutiker och brutna leveranskedjor. Situationer som i värsta fall kan leda till en akut matbrist i samhället. Prenumera på Frihetsnytt för att ta del ta del av dessa lösningar.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter