Då röstar Ungern om ett svenskt Nato-medlemskap

Ungern är det sista Nato-landet som ännu inte har uttalat sig om man kommer att godkänna Sverige som medlem i krigsalliansen. Men nu verkar det som att ett beslut snart kommer att tas.

Enligt det ungerska parlamentets hemsida kommer man att rösta om ett godkännande av Sverige som medlem i krigsalliansen, på måndag den 31 juli.

Det framgår enligt skrivelse T/638: ”Kungörande av protokollet om Konungariket Sveriges anslutning till Nordatlantiska fördraget”.

Om parlamentet röstar för ett svenskt medlemskap är det endast Turkiet som fortfarande ska ge klartecken. Landets president, Recep Tayyip Erdogan, har lovat att man kommer att godkänna Sverige, efter en omfattande kohandel där Turkiet krävt att få köpa in amerikanska stridsflygplan, samt släppas in i EU.

Men i och med den muslimska världens ilska över att Sverige inte inskränker sin grundlagsskyddade yttrandefrihet gällande koranbränningar, återstår det att se hur det verkligen blir med utfallet av den turkiska omröstningen i parlamentet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

 1. Hur som helst var det roande att se den uppblåsta och självgoda ”humanitära feministiska stormakten” bli totalt avklädd.

  Men 7 klövern får skylla sig själva.
  Dom har dragit hit 2 miljoner ” Trojanska Hästar” .
  Man hade dessutom kunnat hålla fast vid neutraliteten -men på riktigt – och jobbat stenhårt på att reda ut vad som orsakat konflikten mellan Ryssland och Ukraina.
  Om man betänker vilka bra och kunniga människor som kommer till Mässan 7 okt så är jag säker på att detta forums redaktion kunnat få ihop ett bra team av medlare och förhandlare.

  Men Kristersson kanske vill vänta till 8 okt innan han hör av sig för att inte störa Mässan ?? Nå skämt åt sido –men medling och förhandling behövs.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter