Dalaungdomar i folkdräkt spelade i Stockholm

Ett 40-tal ungdomar i folkdräkt intog centrala Stockholm för att bjuda på musik. I solskenet framför Konserthuset och Dramaten dök mer och mer folk upp för att lyssna, skriver SVT.

Enligt SVT Nyheter Dalarna var det högstadieungdomar från Leksand, Mora och Orsa som slogs ihop till ett spelmanslag och spelade tillsammans med sina lärare på trappan utanför Konserthuset och utanför Dramaten.

SVT/SR tar tyvärr inte upp händelsen i sina riksnyheter eller musikkanaler, då dessa är upptagna med att lyfta fram kriminella förortsgangsters som rappar. Men på lokalnyheterna kan man se ett fint klipp från ungdomarnas spelning.

Syftet med resan var enligt SVT att bygga broar mellan ungdomarna som annars spelar i sina respektive kommuner. Det sågs också som ett tillfälle att sätta Dalarna på kartan och få visa upp ungdomarnas färdigheter i en ny miljö inför en huvudstadspublik – något som tycks ha blivit uppskattat.

– Folk gick där och var inne i sitt, handlade och så, sen kom det fram mer och mer folk under tiden vi spelade och ungdomarna fick beröm och folk frågade var vi kom ifrån. Att ha folkdräkt gör att många blir nyfikna, berättar initiativtagaren Tommy Gjers i Leksands spelmanslag, som också är musiklärare i Leksand, för SVT.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter