Dålig mat skapar hälsopandemi

Forskningen varnar för ultraprocessad mat

Att ultraprocessad mat är dåligt för hälsan och resulterar i problem med övervikt och hjärt- och kärlsjukdomar har man vetat sedan länge. Nu varnar forskarna mer offentligt för att äta högprocessad mat. 

”Ultraprocessad mat är industriellt tillverkad mat där råvaror ofta brutits ned till små delar som ändras kemiskt och sedan sätts samman. Syftet är att öka hållbarheten och vanligtvis även ändra på färg, smak och konsistens”, kan man läsa hos Livsmedelsverket

Att råden från globala och nationella näringsexperter samt mainstreammedias reklamannonser på livsmedel är mer skadlig än nyttig, är inte svårt att konstatera. 

Makteliten inom stora globala livsmedelsföretag (med enda fokus på enorma vinster) såsom till exempel Nestle och Lantmännen, väljer sina egna experter och spenderar massvis med pengar för att synas i reklam. I media lyfter man fram så kallade näringsexperter, utan kunskap gällande näringslära, som förnekar matens betydelse för hälsan. Mer än hälften av den svenska befolkningen är idag överviktig och blir sjuka, och det är inte underligt när vi äter mer och mer ultraprocessad och näringsfattig mat. 

Om mainstreammedia hade fokuserat på att informera folket om hur vi blir friska istället för att konstatera hur sjuka vi är, och tjäna globalisterna med reklam för dålig mat, sponsrade av globala jättar, hade vi helt säkert haft ett friskare folk. För att vända trenden krävs att människor tar personligt ansvar till kunskap och att de börjar agera därefter. 

Frihetsnytt och hälsoskribenten Alexander Söderberg delar med sig av 7 enkla tips för ökat välmående. Vidare läsning rekommenderas här med bland annat hälsoförfattaren Lars Bern.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter