tisdag, 27 september, 2022

Danmark avbryter vaccinationsprogrammet mot Covid-19

Var först i EU att slopa pandemirestriktioner – blir först i världen att avbryta massvaccineringen mot Covid-19

Danmark har blivit det första landet i världen att avbryta sitt vaccinationsprogram mot Covid-19, med hänvisning till en minskning av nya infektioner och hög immunitet bland befolkningen. Nu uppger tjänstemän vid danska folkhälsomyndigheten att landet är i en ”bra position” att skrota massvaccinationsprogrammet.

Från och med den 15 maj kommer myndigheterna inte längre att utfärda vaccinationsinbjudningar eller påminnelser. Detta meddelade den danska folkhälsomyndigheten under dagen, som pekade på den generellt höga vaccinationsgraden över hela landet och noterade att över 4,8 miljoner danskar har vaccinerats sedan december 2020.

Danmark var även det första landet i EU att avskaffa pandemirelaterade restriktioner i februari, då de angav att viruset inte längre betraktades som ”en socialt kritisk sjukdom” och inte belastade hälsosystemet.

Den danska folkhälsomyndigheten fortsätter dock att rekommendera riskgrupper, såsom de med underliggande hälsotillstånd, att vaccinera sig mot Covid-19. De rekommenderar också att danskarna ska genomföra vaccinationskurs om de väl har påbörjat en.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

Ny metod för cancerbehandling

Flera blir strömlösa

00:04:30

Nyhetssändning 27 september

- Annons -

Liknande artiklar

USA-senator vill ställa YouTube till svars