Danmark ska inskränka yttrandefriheten

Att danskar använder sin yttrandefrihet har retat upp den muslimska världen, vars ledare nu kräver att Danmark också ska förbjuda koranbränningar. Nu meddelar den danska regeringen att man kommer vidta åtgärder för att stoppa dessa.

Den danska regeringen ser över möjligheten att, på juridisk väg, kunna förbjuda koranbränningar utanför ambassader, efter att flera stycken ägt rum i Danmark under den gångna helgen, rapporterar Danmarks Radio (DR).

”Rasismbestämmelse” väger tyngre än yttrandefriheten

Lars Løkke Rasmussen. Foto: Wikipedia/ https://www.kmu.gov.ua/
Lars Løkke Rasmussen. Foto: Wikipedia/ https://www.kmu.gov.ua/

– Vi har satt de goda människorna i Justitiedepartementet på övertid. Det är inte lätt, och vi måste vässa den juridiska pennan här, för vi hyllar yttrandefriheten, påstår utrikesminister Lars Løkke Rasmussen. Samtidigt som han säger att Danmark har total yttrandefrihet, så har man även en så kallad ”rasismbestämmelse”, vilket får antas vara en dansk motsvarighet till den godtyckliga och politiskt uttnyttjade svenska gummiparagrafen hets mot folkgrupp.

– Det måste finnas utrymme för religionskritik, och vi har heller inga tankar på att återinföra en hädelseparagraf, men när man ställer sig upp framför en utländsk ambassad och bränner en koran eller bränner Torahrullen framför den israeliska ambassaden, det tjänar inget annat syfte än att håna, säger Rasmussen.

Hur han ser på att bränna en bibel eller sänka ett krucifix i urin i eller utanför en kyrka, eller att bränna den danska flaggan, säger han däremot ingenting om.

Inga tankar om varför koranbränningar sker

Utöver att rättfärdiga en sådan inskränkning med att vissa grupper anser sig vara kränkta, drar han även upp argumentet om säkerhet och rikets intresse. Att koranbränningarna genomförs som svar på muslimska krav att inskränka yttrandefriheten i Sverige och Danmark, samt attackerna mot de svenska och danska ambassaderna i Bagdad och politikernas undfallenhet inför dessa, tar Rasmussen inte upp.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

 1. Skall man absolut inskränka yttrandefriheten skall det göras rättvist och gälla alla religioner .
  Inga Jesus som läderbög, eller Kristus i en balja med piss osv.
  Helle Klein m.fl. bör ” avkragas” .
  Hur otroligt det än verkar fick Jonas Gardell ” predika” i en kyrka för ett antal år sedan. Avskyvärt. Tala om ”hädelse” !!

  Men allt är ju totalt vanvett….muhammedaner i stora skaror söker sig till våra sekulära kristna länder , får bostad och uppehälle , skolor , sjukvård mm.
  Och tackar med upplopp.
  Det finns 44 islamska länder. Dit skulle dom åkt direkt.

  Våra politiker har utsatt oss alla för livsfara och flera av oss har ju dödats i olika attentat inspirerade av våldsmannens religion.


  Jag önskar att det fanns en grupp jurister på vår sida som kunde göra en gemensam anmälan mot ansvariga politiker .

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter