Danmark till stenhård klimatattack mot bönder

Danmark blir det första landet i världen att införa en koldioxidskatt på kor vilket kommer slå stenhårt mot redan hårt ansatta bönder. Klimatskatten har tidigare fått hård kritik för att vara meningslös och anklagats för att egentligen ha som syfte att slå ut mindre jordbrukare.

Danmark har som mål att bli koldioxidneutrala år 2045 vilket nu har lett till att man som första land i världen inför en koldioxidskatt på boskap.

Metanutsläpp som orsakas av djur (däribland djurens pruttar) kommer att beskattas med 300 danska kronor (cirka 459 svenska kronor) per ton koldioxidekvivalent från 2030. Från och med 2035 kommer beloppet att höjas till 750 danska kronor vilket motsvarar cirka 1 148 svenska kronor.

Prutande kossor är ett klimathot enligt finanseliten
Pruttande kossor är ett klimathot enligt finanseliten

Bönderna är kritiska

Förslaget väntas godkännas till fullo av det danska parlamentet efter sommaren men redan nu har kritik kommit från bönder.

– Som lantbrukare känner jag mig obekväm eftersom vi deltar i ett osäkert experiment som kan hota livsmedelsförsörjningens trygghet, skriver Peter Kaier, ordförande för den danska föreningen för hållbart jordbruk, enligt AFP.

Är koldioxidskatten ett sätt att få kontroll?

Eva Vlaardingerbroek, rättsfilosofen, kommer från Nederländerna som under de senaste åren varit hårt ansatta av finanseliten genom EU.

Politikerna har gett sig på jordbrukarna och menar att deras verksamhet släpper ut för mycket kväve och därför radikalt måste förändras. Men Vlaardingerbroek håller inte med utan påstår att ”kväve-argumentet” är en lögn.

– Kvävekrisen existerar inte, säger hon. Det är en förevändning, det är en lögn, kvävekrisen är en konstruerad kris, skapad av byråkrater i Haag och Bryssel. Attacken mot Nederländerna är del av en större global agenda, som kretsar kring kontroll. Det är en typisk globalistisk strategi. De skapar en kris – och oj, det har vi verkligen fått se de senaste tre åren – och sedan säger de att lösningen på den här krisen är att ni ger upp era rättigheter, har Vlaardingerbroek sagt i ett tal.

Eva Vlaardingerbroek. Skärmavbild: X/ @EvaVlaar
Eva Vlaardingerbroek. Skärmavbild: X/ @EvaVlaar

Finanseliten vill etablera en världsregering

Vlaardingerbroek är övertygad om att finanseliten genom bland annat FN vill etablera en ny världsordning. Genom att använda ”klimathotet” och andra kriser de själva uppfinner vill de påskynda etableringen av en ”ny världsordning”.

– Människorna bakom detta vill etablera en världsregering, en ny världsordning, där de bestämmer vad vi äter, när vi äter, vart vi reser, när vi reser, vem vi möter och vad vi får spendera våra pengar på. I princip kontroll över varje enskild aspekt av våra liv, säger Vlaardingerbroek i sitt tal.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter