Dansbandsveckan i Malung är tillbaka: ”Vi har längtat”

I måndags invigdes den stora och efterlängtade dansbandsveckan i Malung efter åratal av covidkrångel.

Efter 2 år av restriktioner är dansbandsveckan i Malung tillbaka. En verklig fest för den svenska folksjälen, där människor i en hel vecka får uppleva sång, dans, gemenskap och glädje. Evenemanget firar 35-årsjubileum “Vi är många som hjälpts åt för att få det här att rulla” säger en av medarrangörerna till SVT.

Tidigare har det varit upp emot 100 000 besökande varje år under dansbandsveckan i Malung, i år räknar arrangören med 40 000 besökare och 80 band närvarande. Här möts hela dansbandssverige och det förekommer också band från Island, Norge, Danmark och Finland.

Dansbandsveckan handlar om pardans till populärmusik med de största dansgolven och de bästa dansbanden i en härlig miljö. Hela Malung övergår till att bli en enda stor dansfest och på sex banor får människor bland annat svänga runt i bugg, foxtrot, swing, lindyhop och gammeldans.


Videon är från Dansbandsveckan officiella Youtube-kanal. Alla rättigheter tillhör Dansbandsveckan.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter